Наша школа је у конкурсном року 2018. године пројектом „Целоживотно учење као образовање за будућност“ конкурисала код фондације „Темпус“, која на територији Републике Србије спроводи програм Европске комисије „Еразмус+“.
Спровођење пројекта је почело 3. 9. 2018. године дакле првог радног дана претходне школске године. Пројектом смо предвидели низ активности и манифестација, обележавање националних дана Шпаније, Велике Британије и Дан Европе, сусрете са колегама наставницима из других школа, презентације директорима школа са територије града Пожаревца, Секцији педагога Браничевског округа и активима наставника . Наших троје колега, Слађана Којић – учитељица у ФООО/библиотекар, Душан Радовановић – наставник биологије, и Петар Пантић – наставник историје, су одабрани да се упуте на мобилност. Пројектом су предвиђена три курса, један о формалном и неформалном начину образовања (Тенерифи, Шпанија, Слађана Којић), други о развоју креативности, сарадње и критичког мишљења (Малага, Шпанија, Душан Радовановић) и трећи о превазилажењу културолошких баријера (Лондон, Велика Британија, Петар Пантић). Све три мобилности су успешно спроведене, колеге су се вратиле из иностранства пуни утисака и мотивисани да све научено пренесу и остатку колектива, што су и учинили. Пројектом је предвиђено и анкетирање свих запослених у школи, али и полазника ФООО, који су оценили да су им се свиделе новине у раду наших наставника, видео позиви са школама из Турске и Грчке, часови у природи, посете културно – историјским споменицима и упознавање са културама других земаља тако да је повратна информација јако добра.
У овогодишњем конкурсном року наша школа је конкурисала са три нова „Еразмус+“ пројекта, и пројекат стратешког партнерства који смо ми писали и у којем смо координатори (а учествују још и школе из Хрватске, Турске и Португала) је одобрен (што је трећи пут у низу), а новина је да ће сада по први пут и наши ученици (15 ученика) бити у могућности да иду на мобилност, односно у посету школама у иностранству, где ће представљати нашу школу, град и државу.

Више информација можете добити на линку:

https://celozivotnoucenje.weebly.com/