У пожаревачком Центру за културу уручене су награде ученицима основних и средњих школа и њиховим менторима, који су у појединачним и екипним категоријама остварили једно од прва три места на међународним и републичким такмичењима.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић поздрављајући скуп, истакао је да образовање доприноси напретку целокупног друштва. Трка на пољу технолошких иновација, како је рекао, захтева од свих нас да имамо добро образовање и квалитетан наставни кадар. По његовим речима, није довољан само таленат, већ је у учење потребно уложити и доста труда.

-Свима је већ добро познато колико локална самоуправа улаже у образовање и просвету на територији Града Пожаревца, а све како би се обезбедили што бољи услови за рад. Надам се да ћете када одете на факултете, шватити да ова локална самоуправа и ваши родитељи, очекују да се вратите и пружите допринос развоју овог Града. На нама је да обезбедимо квалитетне услове, да свој радни век проведете у овом окружењу, рекао је градоначелник Пожаревца.

Чланица Градског већа Весна Пејић образложила је да су за прво место на међународним такмичењима ученицима и њиховим менторима, уручене новчане награде од по 15.000 динара, за друго 14.000, а за треће по 13.000 динара. Када су у питању републичка такмичења, за првопласиране обезбеђена је награда у висини од по 12.000 динара, другопласиранима 11.000, док је за треће место додељено 10.000 динара.

Екипи ученика за остварене резултате на међународним такмичењима додељен је двоструки износ новчаних награда – за прво место 30.000, за друго 28.000, а за треће место 6.000 динара, односно победницима републичкимх такмичења (екипно) град је наградио са 24.000 динара, другопласиране са 22.000, а трећепласиране са 20.000 динара.

Meђу награђенима из наше школе били су Дамјан Јовановић, Стеван Марјановић, Анђела Живковић и Михаило Љубић.

Честитамо њима и њиховим менторима!