Зимски распуст за ученике завршава се у петак, 15. јануара, а друго полугодиште почиње у понедењак, 18. јануара 2021. године. На основу одлуке Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19, настава ће бити организована у складу са Стручним упутством за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи за школску 2020/21. годину и Правилником о посебном програму образовања и васпитања.
Ученици ће похађати наставу као на почетку школске године, подељени на „А“ и „Б“ групе и по истом распореду часова. Ученици од 1. до 4. разредa имаће наставу свакога дана у школи, а ученици од 5. до 8. разреда сваког другог дана у школи у току наставне недеље. Када нису у школи, ученици ће пратити онлајн наставу. У издвојеном одељењу у Ћириковцу, у преподневној смени, наставу похађају ученици 1. и 3. разреда, а у поподневној ученици 2. и 4. разреда. Ученици комбинованог одељења у школу полазе у понадељак у 8.00 сати.
У понедељак 18.1.2021. године „А“ група млађих разреда похађа наставу од 8.00 часова, а „Б“ група млађих разреда од 11.00 часова по важећем распореду. „А“ група старијих разреда похађа наставу од 13.30 часова по важећем распореду. „Б“ група старијих разреда похађа наставу од уторка 19.1.2021. године.
Продужени боравак радиће од 7.00 до 16.00 часова.
Родитељи се могу изјаснити да њихова деца наставу похађају на даљину.
На снази су и даље све епидемиолошке мере:
– Обавезно ношење заштитних маски приликом уласка и школско двориште и у школско зграду,
– Одржавање физичке дистанце у учионицама, на одморима и у школској трпезарији,
– Обавезно је прeлажење преко дезо баријере при уласку у школску зграду, дезинфиковање руку приликом уласка у школу и прање руку пре ужине.
Цена ужине за јануар:
– први циклус 550 дин.
– други циклус 300 дин.
– продужени боравак 2250 дин.
Желимо Вам срећан почетак другог полугодишта, пуно здравља и успеха!