Извор: Бум 93
Основна школа „Свети Сава“ је у сарадњи са еколошким друштвима, поводом Међународног дана планете, организовала манифестацију „Отпад: сировина или смеће“. Ученици свих основних школа Града Пожаревца и градске општине Костолац припремили су програм посвећен екологији у циљу скретања пажње на значај очувања природе и спречавања негативних последица по околину.

Свака школа имала је штанд на којима су били изложени радови са еколошких и ликовних радионица у циљу подсећања на угроженост животне средине. Школу су посетили и малишани вртића „Пчелица“ са својим васпитачима.

Директорка школе, Маргарета Секуловић подсетила је да се ова школа од 2015. године укључила у програм посвећен екологији и организовала низ активности, а 2017. године школа је добила статус „еко школе“.

„Настављамо и даље у правцу развоја и очувања животне средине, како у оквиру еко школе, тако и у укључивању у активности које подржавају и организују друге организације и институције које се баве овим питањима“, рекла је Секуловић.

Манифестацију је пратио представник министарства за заштиту животне средине, представници локалне самоуправе, директори основних школа у Пожаревцу.

Дан планете Земље или Дан Земље обележава се 22. априла у више од 150 земаља широм света. Овај празник има за циљ да повећа свест људи о угрожености животне средине, као и да се за њих ангажује што шира јавност. Различитим манифестацијама