У организацији Основне школе „Свети Сава“ одржана је прва градска смотра младих песника „Песниче, покажи се!“

Шеста по реду такмичарска смотра младих песника старијих разреда основне школе, добила  је, у понедељак 23.12.2019. године, по први пут градски карактер. Учествовали су ученици свих основних школа са територије града Пожаревца, а жири, у саставу Светлана Херман, Марија Запутил и Јелена Чобић, је имао тежак задатак да измери квалитет стихова и награди највеће песничке домете.

Смотру је отворила директорка ОШ „Свети Сава“, Маргарета Секуловић, истичући да су деца желела да прикажу песника у себи и да им је овом смотром то и омогућено.

„Надамо да ће ова смотра постати место традиционалног окупљања младих песника, одакле ћемо се песничком речју супротставити свим негативним утицајима којима је изложен наш савремени језик“ , истакла је директорка школе и нагласила да  је ова смотра прошле године ушла у базу Завода за вредновање квалитета као пример добре праксе, а представљена је и у току обуке за наставу орјентисану према исходима.

У такмичарском програму смотре учествовало је 34 ученика, који су пре тога прошли селекцију у својим школама. У конкуренцији ученика 5. и 6. разреда победила је Невена Јовановић, из Основне школе „Вук Караџић“, а у конкуренцији 7. и 8. разреда најбоља је била Ана Танић, ученица ОШ „Доситеј Обрадовић“.

У ревијалном делу чули смо рецитацију Михаила Дукића, који је 3. разред ОШ „Свети Сава“ и чији стихови показују потенцијалл који се не гаси.

Центар за културу Пожаревца је, по ко зна који пут, имао слуха за манифестације у којима се клица културе и ствара и ми се надамо да ће неки будући песници моћи да кажу да су своје прве стихове одрецитовали у Малој сали Центра.

Новинарска секција школе

Фотографије са смотре можете погледати овде.