Зимски сусрети учитеља у Пожаревцу реализовани су у организацији Учитељског друштва града, 1. фебруара 2019.године у ОШ „Доситеј Обрадовић“. Као дугогодишњем члану Друштва, пружена ми је могућност да својим колегиницама и колегама представим своје искуство везано за учешће у пројекту „Целоживотно учење као учење за будућност“ који се реализује уз подршку програма европске уније ЕРАЗМУС+.
Друга је година за редом да школа у којој радим, ОШ „Свети Сава“ у Пожаревцу ради на пројектима и учествује у њиховој реализацији захваљујући средствима добијеним од стране Темпус фондације и програма
Прошлогодишњи пројекат „Културна традиција у савременом добу“ је успешно реализован. Овогодишњи, „Целоживотно учење као учење за будућност“ се реализује по предвиђеном плану.
Своје импресије и утиске са мобилности која је реализована у периоду од 11. до 17. новембра 2018.године у месту Порто Де ла Круз на Тенерифима пренела сам својим колегама учитељима из различитих школа Браничевског округа. Готово сви су показали велико интересовање за учешће у програму ЕРАЗМУС+ нарочито после презентације овог предивног места у којем је курс реализован. Било је пуно питања и интересантних коментара. Представљање курса који сам похађала, „Примена неформалног образовања у школама и организацијама за образовање одраслих“ (Апплyинг нон-формал едуцатион ин счоолс анд адулт едуцатион организатионс), пратила је презентација са кратким садржајем, интересантним деловима и сугестијама у вези примене метода и техника у раду. Поделила сам материјал који могу користити као протокол за постављање циљева током рада – СМАРТ техником. Препричала утиске о тамошњој школи коју сам обишла са колегама из Белгије, Италије и Немачке који су похађали курс; о дивном дружењу са европским колегама што је по мени и највећи бенефит оваквих интернационалних курсева у смислу продубљивања сарадње и размене искуства на месту које је потпуно другачије од места на којима свако од нас живи. Острво Тенерифи је острво сталног пролећа које карактерише вулкански, црни песак, ведро и топло време у зимским месецима, високе палме и најлепши цвркут птица. Сви смо уживали и време које смо провели тамо ће остати у предивном сећању сваког од нас.

Текст припремила Слађана Којић, учитељица у ООО