Ове године у основне школе уписано је 660 првака. Школски прибор су данас на поклон добили сви ученици првог разреда на територији Пожаревца. Градски функционери поделити су пакетиће у основним школама „Свети Сава“, „Десанка Максимовић“, Краљ Александар И“, Јован Цвијић“, „Милош Савић“, Свети владика Николај“, Доситеј Обрадовић“ и „Вук Караџић“.

Прваке основне школе „Свети Сава“ у Пожаревцу посетили су данас градоначелник, Саша Павловић и члан градског већа задужен за просвету, Горан Несторовић и поделили им пакетиће за полазак у школу. У овој школи у први разред кренуло је 64 малишана.

„Традиционално додељујемо школски прибор првацима. Овде имамо 64 првака. Град Пожаревац активно учествује у области образовања и просвете и поред овога имамо низ других мера које спроводимо као помоћ породици, али такође и низ других мера и кроз инвестиције помоћи образовању и просвети и кроз стварање што бољих услова за ученике и за моје драге колеге просветаре.“, рекао је Павловић.

Директорка основне школе „Свети Сава“, Маргарета Секуловић подсетила је да је обезбеђивање превоза за ученике основних и средњих школа које долазе у Пожаревац, као и обезбеђивање једнократне помоћи за набавку уџбеника које породице добијају значајна помоћ Града. „То није занемарљиво и то је велика помоћ за сваку породицу“, рекла је директорка.

извор: boom93