У оквиру пројекта „ Различито идентични  ’’, делегација од 5 ученика и 2 наставника је боравила у Турској у граду Истанбулу. Школа домаћин је била  ,,  Tev Zahide Zehra Garring Ortaokulu’’. Пројектне активности су се одвијале у периоду од 18.4. – 23.4.2022. заједно са делегацијама из Хрватске, Португалије и наравно школом домаћином.

У овом периоду у току низа активности које су се одржавале у школи, свака земља је требала да прикаже своју државу, град ,школу и један од  обичаја као и једну песму пошто се мобилност одвијала у току државног празника 23.4. ,, Дана детета “.  Наша делегација је кроз низ активности представила прославу Српске славе, обичај ,, Другаричење “.

У току мобилности обишли смо град , европску и азијскустрану. Од знаменитости смо обишли :Topkapi Palace, Saint Sophia ,Eminou, Grand  Bazzar, Egyptian Bazar, Galata Towe, Taksim Square, Miniaturk, Rahmi Koc Muzeum, Piere Lotti , Camlica Towe and Hill.У току свакодневног путовања из једног дела Истанбула у други, , деца су се јако лепо проводила у аутобусу уз песму. Наши домаћини су се потрудили и уз стручног водича су нам приказали Истанбул у најлепшем светлу. Трудили смо се да што више уживамо и у турским специјалитетима.

Ученици свих делегација су се јако лепо дружила,упознавали се са културним наслеђима другихземаља и сво слободно време су проводили у заједничком дружењу.

Све похвале за ученике наше школе који су озбиљно приступили извршавању сваког задатка, на дружељубивостии, поверењу родитеља који су нам указали.

Такође све похвале за наше домаћине који су се неизмерно трудили да наш боравак у Истанбулу  учине што пријатнијим.