Путовање на коме се седам партнера широм Европе, Erasmus Learning Academy (Италија), ОШ „Свети Сава“ (Србија), Obrtnicko Uciliste (Хрватска), Asociatia Demetrius (Румунија), Comparative Research Network (Немачка), Cfie Miranda De Ebro (Шпанија ) , Fundacja Mode (Пољска), састало у оквиру стратешког партнерства, финансираног од стране Еразмус+ КА2 пројеката, са циљем подршке социјалној инклузији нискоквалификованим људима, доприносећи развоју флексибилне понуде комбинованог гејмификованог садржаја који им омогућава да развију кључне компетенције за превазилажење препрека и потешкоћа како у наставном процесу тако и у свакодневном животу, у смислу оснаживања и унапређивања различитих сетова вештина за квалитетнију адаптацију на различите услове живота у новој средини и уопштено говорећи.

Данас са задовољством објављујемо да су резултати пројекта коначно спремни за преузимање, да постану инспирација за едукаторе у образовању одраслих из читаве Европе.

​Наставни план и програм курса за образовање одраслих „Усавршавање кроз гејмификацију“, завршен је да би се код ученика развиле кључне вештине које су неопходне како за друштвени тако и за домен саме наставе.

Приручник за едукаторе одраслих, у коме су едукатори вођени у разумевању гејмификације и учења заснованог на игрицама примењеног у образовном контексту, посебно код нискоквалификованих полазника, као и у откривању и примени горе поменутог курса.

  1. и 7. септембра одржан је Финални ТПМ, чији је домаћин био ФУНДАЦЈА МОДЕ у предивном Вроцлаву. Током састанка имали смо прилику да се последњи пут сретнемоa са свим партнерима на пројекту, да разговарамо о резултатима и, што је најважније о одрживости пројекта.

„Multiplier event“ су организовани у свакој од земаља партнера, како би се представили резултати и илустровала достигнућа пројекта, да се подигне свест о предностима едукације кроз игру код полазника мигранта и других угрожених група, да се прошири свест заинтересованих страна о постигнутим резултатима информишући о могућностима прилагодљивости резултата пројекта и покретање и промовисање мреже за међусекторску сарадњу на нивоу ЕУ.

У ствари, коначно је отворена Сиге мрежа за међусекторску сарадњу која служи стварању нових могућности учења кроз гејмификацију са идејом укључивања различитих заинтересованих страна на нивоу ЕУ. Ако желите да постанете део света са гејмификованим садржајима придружите нам се путем овог линка: https://www.facebook.com/groups/400230361884595/?ref=share_group_link

У закључку, једно заиста дивно и квалитетно искуство, где смо сви имали прилику да откријемо моћ гејмификације, да позитивно допринесемо европском образовном пољу и наравно, да створимо богате и плодне везе широм Европе.

Пронађите више о овом пројекту на  www.sigeerazmus.org линку.