Планинарски клуб “Вукан” обишао је Основну школу “Свети Сава” у Пожаревцу и ученицима презентовао своје активности.

“Планинарски клуб ’Вукан’ презентовао је нашим ученицима, део њихових активности, чиме је желео да их поближе упозна са тим шта све може планинар да уради и на који начин могу да постану планинари”, рекла је Маргарета Секуловић, директорка ОШ “Свети Сава”. Како је за Боом 93 рекао Новица Митић, председник Планинарског клуба “Вукан”, желели су да ученике упуте у основе планинарства, да презентују активности које имају у клубу, као што су трекинг лига и планинарска оријантација, као и децу сједине са природом. „Управни одбор Клуба Планинаркског клуба Вукан је у свом плану за 2024. годину предвидео да обиђемо све школе у општини Пожаревац – од ОШ “Јован Цвијића” у Костолцу, преко ОШ “Краљ Александра” и свих других школа. Укратко смо написали мало образложење и информације о свом клубу и дали смо свим нашим будућим ученицима да погледају о чему се ради, да слушају презентацију и надам се да ће неко од њих приступити нашем клубу”, рекао је Митић.

Планинарски клуб “Вукан” постоји 64 године. Прошле године, уз Планинарски савез Србије и Планинарско друштво „Горњак“, био је домаћин Дана планинара Србије, који су се одржали у селу Жредло, окупивши више од 1000 учесника.

Трочлана екипа планинара, међу којима су два Пожаревљанина, Милан Стојановић и Иван Цигер, 10. августа 2023. године успели су се на Монблан, највиши врх Алпа. О овом подвигу разговарали смо са Миланом Стојановићем.

Извор: Boom93