Златна медаља за квалитет
ДОБИЛИ СМО ЕРАЗМУС+ АКРЕДИТАЦИЈУ
111 генерација успомена

Продужени боравак

Савети у доба короне

Сервисне информације

Вести

По други пут у Португалу

Од 6. до 10. јуна, четири ученика ОШ „Свети Сава“ учествовала су у другој мобилности Еразмус+ пројекта „Светла! Камера! Акција! ”. То су ученици шестог и седмог разреда Мина Микић, Теодора Ђокић, Никола Трубарац и Вук Миливојевић.

Мобилност је одржана у граду Лагош на југу Португала и учествовали су ученици из Србије, Пољске, Шпаније, Италије, Турске и Португала
Са њима су биле Невена Јацић и Драгана Миливојевић које су поред Петра Пантића, Јелене Марковић и Слободана Јотића укључене у овај Еразмус+ пројекат, а према ономе што су нам рекле, искуство је било незаборавно.
При доласку у Португал, наша делегација је посетила главни град Лисабон и обишла већину знаменитости ове метрополе: Тврђаву Белем, Споменик открићима, Трг Росио, Трг Комерцио, Манастир Херонимо, Тријумфалну капију Руа Аугуста, трамвај 28, успињачу, Споменик Рестаурадорес, Понте 25 де Абрил и живописну архитектуру ове европске престонице.
Недељне активности у школи ЕБ Науш у Лагошу су биле везане за тему „Здравље океана“. Наши ученици су имали прилику да науче пуно тога везано за животну средину и мере које морају да се спроводе ради њеног очувања. Такође део активности су посветили упознавању културе и историје Лагоша и околине Алгарве, прелепе регије на југу Португала из које су се наши ученици и наставници вратили одушевљени.
Сви ченици су имали јединствену прилику да прођу основну обуку сурфинга, која се тамо изучава у оквиру часова физичке културе. Такође, посетили су место Сагреш и такозвани „Крај старог света“ уз незаборавни поглед на место где се спаја Атлантик и Медитеран који оставља без даха. Највећи утисак за све учеснике је оставила вожња чамцима кроз пећине у околини Лагоша – Понта да Пиедаде и поглед са океана на једну од најлепших плажа света – Дона Ану.
Најлепше од свега је дружење домаћина у свих гостију. Ученици су уз пратњу ученика из Португала упознали плаже, традицију, гастрономију и гостопримство ове јужне регије. Играли су заједно фудбал, друштвене игре, игре на плажи, али пре свега задатке везане за пројекат, а то је заједнички видео мобилности.
У септембру и октобру планиране су мобилности у пољском граду Замошћу и у нашој школи и једва чекамо следећи сусрет.

В А Ж Н О!

Поштовани ученици и родитељи, обавештавамо вас да смо добили претећи емејл. Обзиром да је нарушена безбедност у нашој школи, молимо вас да не долазите у школу ни у школско двориште док полиција не обави преглед школе и не отклони потенцијалну опасност. Молимо да безбедно и без панике вратите кућама децу која су већ дошла у школу.

 

Андрија 2. из роботике

Ученик шестог разреда, Андрија Цветковски, освојио је друго место на РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ из роботике и интерфејс технологије РОБО-ИНТ!
Браво, Андрија!🥈

 

 

 

 

Срећан нам Дан школе

Окружно такмичење из биологије

Листе са Окружног такмичења из биологије:

Peti razred

 

 

 

 

Šesti razred

 

 

 

 

Sedmi razred

 

 

 

 

Osmi razred

 

 

 

 

 

 

 

Јања и Лука освојили прво место у атлетици

На међуокружном такмичењу у атлетици одржаном данас у Ћуприји, ученици наше школе постигли су изванредне резултате:
Лука Живановић 4/1 – 1. место – бацање вортекса и пласман на републичко такмичење
Јања Ранђеловић 8/3 – 1. место – 300 метара и пласман на републичко.
Честитамо ученицима, учитељици Мирјани Стојиловић и наставнику Саши Миловановићу на успеху и желимо пуно успеха на републичком такмичењу које ће бити одржано у Краљеву.

 

Naše različitosti su naše bogatstvo

 

 „РАЗЛИЧИТО ИДЕНТИЧНИ„ у Истанбулу

У оквиру пројекта „ Различито идентични  ’’, делегација од 5 ученика и 2 наставника је боравила у Турској у граду Истанбулу. Школа домаћин је била  ,,  Tev Zahide Zehra Garring Ortaokulu’’. Пројектне активности су се одвијале у периоду од 18.4. – 23.4.2022. заједно са делегацијама из Хрватске, Португалије и наравно школом домаћином.

У овом периоду у току низа активности које су се одржавале у школи, свака земља је требала да прикаже своју државу, град ,школу и један од  обичаја као и једну песму пошто се мобилност одвијала у току државног празника 23.4. ,, Дана детета “.  Наша делегација је кроз низ активности представила прославу Српске славе, обичај ,, Другаричење “.

У току мобилности обишли смо град , европску и азијскустрану. Од знаменитости смо обишли :Topkapi Palace, Saint Sophia ,Eminou, Grand  Bazzar, Egyptian Bazar, Galata Towe, Taksim Square, Miniaturk, Rahmi Koc Muzeum, Piere Lotti , Camlica Towe and Hill.У току свакодневног путовања из једног дела Истанбула у други, , деца су се јако лепо проводила у аутобусу уз песму. Наши домаћини су се потрудили и уз стручног водича су нам приказали Истанбул у најлепшем светлу. Трудили смо се да што више уживамо и у турским специјалитетима.

Ученици свих делегација су се јако лепо дружила,упознавали се са културним наслеђима другихземаља и сво слободно време су проводили у заједничком дружењу.

Све похвале за ученике наше школе који су озбиљно приступили извршавању сваког задатка, на дружељубивостии, поверењу родитеља који су нам указали.

Такође све похвале за наше домаћине који су се неизмерно трудили да наш боравак у Истанбулу  учине што пријатнијим.

 

Тематски дан – Ускрс

Издвојено одељење у Ћириковцу у уторак 19.4. је реализовало Тематски дан: Ускрс. Ученици од првог до четвртог разреда су на часовима српског језика, математике, ликовне културе, физичког васпитања, енглеског језика и света око нас, односно природе и друштва, обрађивали наставне садржаје кроз тему Ускрса. Ученици су се на часовима упознавали са начином на који се Ускрс прославља код нас, али и у другим земљама, учествовали су у ликовној радионици, квизу знања, ускршњим играма и потрази за благом.

Часове у оквиру Тематског дана реализовале су учитељице Марија Митровић, Марија Калинић, Јована Јанковић и наставница енглеског језика Оливера Илић. Часовима су такође присуствовале учитељице Маја Ужаревић и
Габријела Влах из ОШ „Јурја Добриле“, из Ровиња, подручна школа Бале, из Хрватске, које су посетиле издвојено одељење у Ћириковцу у оквиру активности Еразмус+ пројекта.

 

Ена друга на Окружном у рецитовању

На Окружном такмичењу у рецитовању, Ена Миленковић, ученица 7/3 одељења, другу годину за редом, освојила је 2. место.  Пошто само првопласирани  иде на Републичко такмичење у рецитовању, за једно место јој је измакло учешће на овој престижној смотри. Надамо се да ће се идуће године Ена појавити у Ваљеву на смотри „Песниче нрода мог“.

Пројекти