Почиње друго полугодиште
Рециклирање уз бициклирање
Продужени боравак

Продужени боравак

Савети у доба короне

Сервисне информације

Вести

Срећан нам дан духовности

Допунска селекција за учешће у пројекту „Заједно за зелену будућност!“

Поштовани ученици,
С обзиром да се велики број ученика са листе за овај пројекат пријавио и за учешће у другим пројектима наше школе, дошло је до измена ученика у овом пројекту. Ученици маркирани црвеном бојом су „отишли“ на друге пројекте, док су ученици маркирани зеленом бојом, на основу мотивационих писама, ушли на листу учесника пројекта.
Одабрани ученици за учешће у пројекту „Заједно за зелену будућност“:

Dopunska selekcija

 

 Резултати конкурса за учешће у пројекту: „Светла! Камера! Акција!“

Драги ученици,

Захваљујемо Вам се свима на учешћу на конкурсу за Еразмус+ пројекат „Светла! Камера! Акција!“.
Комисија у саставу Драгана Миливојевић, Јелена Марковић, Слободан Јотић и Петар Пантић је пажљиво погледала сваки видео, обратила посебну пажњу на креативност свих ученика, идеју, процедуру прављења, јединственост производа, објашњење процеса прављења и финални
прозвод. У складу са тиме, ученицима су бодовани 0-20 бодова за сваку од категорија, а резултати су следећи:

Rezultati konkursa

Рециклирање уз бициклирање

У другом полугодишту хол школе постао је богатији за рециклажни кутак. Ту се сада налазе два рецикла за рециклиранје лименки и две пресе за рециклирање лимемнки и пет амбалаже. Тако сада поред одговорности према животној средини подстичемо и бављење физичком активношћу, све кроз процес рециклаже.

Овим смо реализовали пројекат  наше Ученичке задруге „Мозаик“ за који је потписан уговор између наше школе и Министарства просвете, науке и технолошког развоја у октобру прошле године.

 

 

Исказивање интересовања за вакцинисање против ЦОВИД 19

Од данас грађани Србије попуњавањем једноставног упитника на Порталу еУправа, могу исказати интересовање за вакцинисање против ЦОВИД19 на следећем линку:  eUprava

 

Обавештење за ученике и родитеље

Зимски распуст за ученике завршава се у петак, 15. јануара, а друго полугодиште почиње у понедењак, 18. јануара 2021. године. На основу одлуке Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19, настава ће бити организована у складу са Стручним упутством за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи за школску 2020/21. годину и Правилником о посебном програму образовања и васпитања.
Ученици ће похађати наставу као на почетку школске године, подељени на „А“ и „Б“ групе и по истом распореду часова. Ученици од 1. до 4. разредa имаће наставу свакога дана у школи, а ученици од 5. до 8. разреда сваког другог дана у школи у току наставне недеље. Када нису у школи, ученици ће пратити онлајн наставу. У издвојеном одељењу у Ћириковцу, у преподневној смени, наставу похађају ученици 1. и 3. разреда, а у поподневној ученици 2. и 4. разреда. Ученици комбинованог одељења у школу полазе у понадељак у 8.00 сати.
У понедељак 18.1.2021. године „А“ група млађих разреда похађа наставу од 8.00 часова, а „Б“ група млађих разреда од 11.00 часова по важећем распореду. „А“ група старијих разреда похађа наставу од 13.30 часова по важећем распореду. „Б“ група старијих разреда похађа наставу од уторка 19.1.2021. године.
Продужени боравак радиће од 7.00 до 16.00 часова.
Родитељи се могу изјаснити да њихова деца наставу похађају на даљину.
На снази су и даље све епидемиолошке мере:
– Обавезно ношење заштитних маски приликом уласка и школско двориште и у школско зграду,
– Одржавање физичке дистанце у учионицама, на одморима и у школској трпезарији,
– Обавезно је прeлажење преко дезо баријере при уласку у школску зграду, дезинфиковање руку приликом уласка у школу и прање руку пре ужине.
Цена ужине за јануар:
– први циклус 550 дин.
– други циклус 300 дин.
– продужени боравак 2250 дин.
Желимо Вам срећан почетак другог полугодишта, пуно здравља и успеха!

Срећни новогодишњи и божићни празници

Желимо вам у Новој 2021. години много више здравља са много мање дистанце, много више дружења, играња, певања, екскурзија и заједничких свечаности!  Да се вратимо у школске клупе и у ходнике школе, да надокнадимо изгубљене тренутке и створимо нове успомене!

И даље смо заједно…

Поштовани родитељи,

Одлуком Владе Републике Србије, а према Стручном упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, од понедељка, 30.11.2020. године, настава  се у старијим разредима одвија на даљину, уз коришћење одговарајућих платформи, односно система за управљање учењем и путем Јавног медијског сервиса Србије.

У првом циклусу основне школе, наставља се непосредни образовно-васпитни рад према изабраном моделу организације наставе.

Ученици старијих разреда часове прате од куће, на својим уређајима (рачунарима, таблетима, телефонима), преко видео-конференцијске везе на платформи „Гугл учионица“, а према тренутно важећем распореду часова.
Часови почињу у 8.00 часова и трају по 45 минута.
Ученици су показали велику одговорност, дигиталну писменост и способност да се прилагоде новим околностима. Присуство деце на онлајн часовима је на завидном нивоу, као и дисциплина и радна етика.

Желимо да се захвалимо и вама, родитељима, без чије подршке би овај вид наставе био тешко могућ. У веома кратком временском року сте успели да обезбедите вашој деци техничке могућности и радно окружење за реализацију наставе.

Ученици ће, као и до сада, материјале и домаће задатке добијати кроз „Гугл учионицу“, која је и званична платформа наше школе за реализацију наставе на даљину.
Прво полугодиште се према новом Календару образовно- васпитног рада завршава 18. децембра 2020. године, а зимски распуст почиње 21. децембра и траје до 15. јануара 2021. године. Друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године.
Они ученици који не буду задовољни предложеним закључним оценама имаће прилику да поправе своју оцену у формату индивидуалног испитивања у просторијама школе.
Драги родитељи, унапред Вам се захваљујемо на подршци. Желимо да, пре свега, сачувате здравље у вашим породицама и да, сви заједно, успешно приведемо крају прво полугодиште ове школске године.
Управа школе

Kритеријуми за поступање у случају Covidа19

Драги ученици и родитељи, већ сте обавештени о свим епидемиолошким мерама заштите и желимо да истакнемо да сте се до сада придржавали свих задатих упутстава. Ипак, морамо да вас обавестимо да је вирус Covid19 пронашао пут и до наше школе. У школи су предузете све мере да се изолују заражени и њихови контакти, а вас молимо да се и даље стриктно придржавате свих епидемиолошких мера. Молимо вас да благовремено обавештавате своје одељењске старешине о својим симптомима и резултатима тестирања. Уверавамо вас да ћемо предузети све неопходне мере да школа остане безбедно место за рад и боравак. Желимо вам пуно здравља

Kriterijumi za postupanje u slucaju pojave COVID u skolama kon 6.11.2020.

Дан примирја у Првом светском рату

Дан примирја у Првом светском рату, 11. новембар. Главни мотив амблема празника је цвет наталијине рамонде, угрожене врсте у Србији. Цвет је у ботаници познат и као цвет феникс с обзиром на то да му је карактеристика да и уколико се потпуно осуши може поново да оживи када се залије. Амблем наталијине рамонде носи у недељи која претходи празнику, као и на сам дан празника у част стотинама хиљада цивила и ратника, невино и јуначки страдалих у борбама за одбрану и ослобођење домовине током четири ратне године. Ученици наше школе су бојили и носили симбол Наталијине рамонде и на тај начин одали почаст.

 

 

Пројекти