Дан школе
Заједно за зеленију будућност

Продужени боравак

Мобилности

Сервисне информације

Вести

6. јуна крај школске године за све

Поштовани родитељи/др.законски заступници,
Обавештавамо Вас да је Закључком Владе РС донета одлука о завршетку редовне наставе у другом полугодишту. То је уторак, 6.јун 2023. г. Екскурзије и настава у природи, припремна настава за ученике 8. разреда, продужени боравак и остале ваннаставне активности ће се редовно одвијати до 20.јуна. О даљим активностима школе бићете благовремено обавештени.
С поштовањем,
Управа школе

„Позориште у парку“ 3. јуна на Ташмајдану, и ми смо тамо

Извор: Данас

У Ташмајданском парку у Београду у суботу, 3. јуна од 17 до 20 часова по шести пут биће организована ревија креативног драмског стваралаштва деце и младих на отвореном „Позориште у парку“, чији је циљ да приближи деци игру као основни квалитет дечјег позоришта, најавило је данас удружење БАЗААРТ.

За овогодишњи програм одабрано је 10 представа позоришта из Пожаревца, Зајечара, Панчева, Обреновца, Ваљева и Београда.

У „Позоришту у парку“ учествују деца, а не глумци. Позориште нема салу, рефлекторе, седишта и улазнице, већ је отворено за све.

Публика не мора да мирује и ћути већ је пожељно да активно прати драмску причу, јер је „Позориште у парку“ светковина игре, маште и креативности деце и младих у позоришту, наведено је у саопштењу.

„Pozorište u parku“ 3. juna na Tašmajdanu – Kultura – Dnevni list Danas

 

Андрија трећи у републици из роботике

На републичком такмичењу из роботике интерфејс технологије “ РОБО-ИНТ ИНВЕНТ“, одржаном 20. и 21. маја у ОШ „Јожеф Атила“ у Новом Саду, наш ученик седмог разреда Андрија Цветковски је освојио 3. место!
Честитамо!

 

 

„Заједно за зелену будућност“

Данас је почела последња мобилност пројекта „Заједно за зелену будућност“ која се одржава у нашој школи. Дошли су нам партнери из Естоније, Мађарске, Румуније, Турске и Италије.

 

 

Дан школе

 

 

 

 

 

 

Резултати са Окружног такмичења из боологије

Резултате са Окружног такмичења из биологије можете да погледате и преузмете са ових линкова:

Braničevski okrug-peti-sesti-2023 Braničevski okrug_7_8_ razred 2023

 

Пријављивање за упис ученика у средње школе у одељења са посебним способностима

Oд 18. до 24. априла 2023. године  родитељи, односно други законски заступници, могу поднети пријаву за полагање пријемног испита за упис ученика у средње школе у одељења са посебним способностима, електронским путем преко портала Моја средња школа (mojasrednjaskolа.gov.rs). Да би родитељ, односно други законски заступик могао да поднесе пријаву за полагање пријемног испита, потребно је да буде пријављен на систем Моја средња школа. Пријава на систем врши се преко налога на систему есДневник.

У петак 21. априла и у понедељак, 24. априла 2023. године од 9 – 16 часова, пријаве за упис моћи ће да се поднесу непосредно у матичним основним школама и  у средњим школама у којима је организовано полагање пријемног испита (информација о средњим школама у којима је организовано полагање пријемних испита доступна је на порталу Моја средња школа).

Ученички парламент обележио Међународни дан Рома

Међународни дан Рома који се прославља 8. априла обележен је у насој сколи. Ученицки парламент је презентовао пано о Медјународном дану Рома. Поред тога повео се и  разговор између чланова УП-а и њиховог координатора и представника Рома у образовању одраслих на тему различитих проблема са којима се сусрећу Роми данас. Дружење је завршено нотама химне „Ђелем, ђелем“ и са осмехом на лицу!

Реч „Ром“ значи „човек“, а сви смо људи, логичан је закључак овог интересантног подухвата ученичког парламента!

 

Софија Перић на државном финалу

Ученица 4. разреда издвојеног одељења у Ћириковцу, Софија Перић, прошла је прелиминарну рунду међународног такмичења из енглеског језика Хиппо, и пласирала се на државно финале! Честитамо!

 

,, Ускршње јаје, дечија радост“

На ликовном конкурсу ,, Ускршње јаје, дечија радост“ наши ученици су показали креативност:
Ускршње јаје:
Марија Ивић, I/3- 1. награда
Михајло Ђукић III/3- 2. награда
Ђорђе Шеовић II/4- 3. награда
Ликовни радови:
Сања Цанић, III3 -1. награда
Марина Михајловић, III3 -2. награда
Христина Митровић,I2- 3. награда
Посебна захвалница за заједнички рад комбинованих одељења ученика са сметњама у развоју II и IV разред и III и V разред.
Честитамо!

Пројекти