СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА
СВЕ БОЈЕ ЗНАЊА- СРБИЈА
ЧИТАМО И ПИШЕМО СА АНОМ ФРАНК

Екскурзија

Светосавски мозаик

Сервисне информације

Вести

У Основној школи „Свети Сава“ се увек нешто дешава: смотре, приредбе, представе, акције, манифестације, такмичења, наставне и ваннаставне активности. Ми волимо да учимо, али и да се играмо и забавимо. Овде можете да се информишете о свим догађањима у нашој школи.

 

Мноштво диплома за наше ученике

На општинском такмичењу из технике и технологије и техничког и информатичког образовања одржаног данас у ОШ „Свети владика Николај“ Брадарцу, ученици наше школе су постигли следеће резултате:

1. Места:

Немања Јаблановић 6/3 – практичан рад по задатку
Михајло Љубић 7/1 – бродомоделарство
Кристина Мрдаљ 7/2 – авиомоделарство
Анђелија Рајчић 8/2 – ракетно моделарство
Стеван Марјановић 8/2 – демонстрација и одбрана рада – изложба

2. Места:

Ива Милојевић 5/2 – бродомоделарство
Јулија Ристић 7/2 – авиомоделарсво
Сања Петровић 7/2 – ракетно моделарство
Сава Стевић 8/2 – демонстрација и одбрана рада – изложба

Наставници: Драгана Миливојевић и Драган Грујић
ЧЕСТИТАМО!

Превоз ученика

НОВИ поласци и доласци аутобуса за превоз ученика основних школа на територији општине Пожаревац и Костолац.

УЧЕНИЦИ ОСНОВНИХ ШКОЛА превозе БЕСПЛАТНО наредних ГОДИНУ ДАНА.

Приликом превоза ученика основних и средњих школа на територији општине Пожаревац и Костолац превоз ће обављати: ЦОНТИНЕНТАЛ ТУРС Д.О.О. из Пожаревца и МОТО БОЕМ ТРАНС Д.О.О. из Неготина.

Red vožnje 1 Požarevac – Bratinac – Kostolac povatak iz škole

Red vožnje 1 Požarevac – Bratinac – Kostolac polazak

Резултати општинског такмичења из биологије

Резултате општинског такмичења из биологије можете погледати ОВДЕ.

 

 

 

Школско такмичење у уметничком казивању стихова

5. марта 2019. године одржано је школско такмичење у уметничком казивању стихова. Учествовала су 43 ученика од првог до осмог разреда. Ученици првог разреда су се представили ревијално, без пласмана на виши, општински ранг такмичења.

Жири у саставу: Светлана Спасић, школски педагог, Марија Марковић, наставник српског језика, Ана Косановић и Слађана Којић, школске библиотекарке, одабрао је ученике који ће представљати нашу школу на општинском такмичењу 17. марта 2019.године у Пожаревачкој гимназији.

Млађи разреди: 1. Андреа Јецић  2. Марија Ивковић  3. Лана Тадић

Старији разреди:  1. Андријана Грујић  2. Катарина Николић ж  3. Сања Петровић

Остале фотографије можете погледати ОВДЕ.

Три ученика на окружном из књижевности

На такмичењу из књижевноасти, Књижевна олимпијада, Никола Јовановић, ученик 8/2 одељења освојио је 2. место и пласман на окружни ниви такмичења, а ученица Анђела Јовић 3. место и пласман на окружно такмичење. Пласман на окружни ниво такмичења освојила је и Сања Петровић, ученица 7. резреда. ЧЕСТИТАМО!

 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТА „Целоживотно учење као учење за будућност“

Зимски сусрети учитеља у Пожаревцу реализовани су у организацији Учитељског друштва града, 1. фебруара 2019.године у ОШ „Доситеј Обрадовић“. Као дугогодишњем члану Друштва, пружена ми је могућност да својим колегиницама и колегама представим своје искуство везано за учешће у пројекту „Целоживотно учење као учење за будућност“ који се реализује уз подршку програма европске уније ЕРАЗМУС+.
Друга је година за редом да школа у којој радим, ОШ „Свети Сава“ у Пожаревцу ради на пројектима и учествује у њиховој реализацији захваљујући средствима добијеним од стране Темпус фондације и програма
Прошлогодишњи пројекат „Културна традиција у савременом добу“ је успешно реализован. Овогодишњи, „Целоживотно учење као учење за будућност“ се реализује по предвиђеном плану.
Своје импресије и утиске са мобилности која је реализована у периоду од 11. до 17. новембра 2018.године у месту Порто Де ла Круз на Тенерифима пренела сам својим колегама учитељима из различитих школа Браничевског округа. Готово сви су показали велико интересовање за учешће у програму ЕРАЗМУС+ нарочито после презентације овог предивног места у којем је курс реализован. Било је пуно питања и интересантних коментара. Представљање курса који сам похађала, „Примена неформалног образовања у школама и организацијама за образовање одраслих“ (Апплyинг нон-формал едуцатион ин счоолс анд адулт едуцатион организатионс), пратила је презентација са кратким садржајем, интересантним деловима и сугестијама у вези примене метода и техника у раду. Поделила сам материјал који могу користити као протокол за постављање циљева током рада – СМАРТ техником. Препричала утиске о тамошњој школи коју сам обишла са колегама из Белгије, Италије и Немачке који су похађали курс; о дивном дружењу са европским колегама што је по мени и највећи бенефит оваквих интернационалних курсева у смислу продубљивања сарадње и размене искуства на месту које је потпуно другачије од места на којима свако од нас живи. Острво Тенерифи је острво сталног пролећа које карактерише вулкански, црни песак, ведро и топло време у зимским месецима, високе палме и најлепши цвркут птица. Сви смо уживали и време које смо провели тамо ће остати у предивном сећању сваког од нас.

Текст припремила Слађана Којић, учитељица у ООО

Три пута први у гимнастици

Окружно првенство у гимнастици је одржано данас у Костолцу, ученици ОШ „Свети Сава“ су постигли следеће резултате:
Најмлађе пионирке су освојиле 2. место екипно, док је појединачно Лана Тадић освојила 1. место.
Млађе пионирке су освојиле 1. место екипно и Даница Радаковић 1. место појединачно.
Спасић Илија ученик 3/3 као појединац је освојио добар пласман, 5. место.
Честитамо!

Млади математичари на општинском такмичењу

На општинском такмичењу из математике одржаном 2. марта 2019. у ОШ „Доситеј Обрадовић“ ученици наше школе остварили су следеће резултате:

Пети разред:
Тамара Јовановић 3. место

Седми разред:

Марија Станојевић похвала

Осми разред:
Анђела Живковић 3. место

Наставнице: Весна Чепкеновић и Јелена Марковић

Четврти разред:
1. Наталија Алексић 3. место
2. Павле Орозовић похвала

Учитељице: Мирјана Стојиловић, Славица Станојевић

Трећи разред:

Андрија Цветковски 1. место
Никола Трубарац 1. место
Игор Тацић 2. место
Андрија Станојевић 2. место
Тијана Наумовић 3. место
Илија Спасић похвала
Сава Стефановић похвала

Учитељице: Биљана Благојевић, Слађана Благојевић, Миља Милојевић Стоиљковић

Наши мајсторски кандидати

На општинском такмичењу у шаху,  одржаном 03.03. у ОШ „Доситеј Обрадовић“, екипа наше школе заузела је треће место и пласман на окружни ниво такмичења. Чланови екупе су: Катарина Петровић, први разред, Душан Петровић четврти разред, Стефан Гарџић, Тодор Динић, Сава Стевић, и Анђелија Рајчић, осми разред. У индивидуалној конкуренцији ученик  8. разреда Никола Павловић освојио је треће место и пласирао се на окружно такмичење у шаху.
Честитамо!

ЕКОПАКЕТ КРЕАТИВНИ КОНКУРС 2019.

Тема овогодишњег конкурса је Циркуларна економија. Ово су радови наших ученика који су се потрудили да буду оригинални и   креативни и  од употребљене амбалаже тетрапака направе оригиналне радове .

 

 

 

 

Манифестације

Све боје знања

Трећу годину за редом културно-научна смотра „Све боје знања“ окупља ученике и наставнике ОШ „Свети Сава“ са заједничким циљем – да остваре синергију и прикажу сопствене стручне и креативне домете. Ове су године сви окупљени око теме КРУГ. На дан смотре, сви заједно ће покушати да осветле овај појам из различитих углова, користећи сазнања која им нуде њихове дисциплине – наставне и ненаставне. Смотру чини 25 тачака, а у програм су укључени сви предмети и све секције у школи. Програм обухвата презентације, драмске и видео приказе, ритмику, хор, рецитале, фолклор, као и тачке које у себи садрже мултимедијалне садржаје. Циљ је да помоћу креативности, сви заједно, проширимо своја знања у свим његовим бојама.

Акције у школи

Акција Еко патроле

На основу анализе школске средине, еко патрола шестог разреда организовала је Еко акцију Еко понедељак.
Најпрљавији део наше школе је улаз у школи код главне капије. Еко патрола је добила своје мајице и са великим задовољством приступила чишћењу и сређивању овог дела школе. Ово је био добар пример еко патроле.

Савин Тетраленд

Гласајте, гласајте, гласајте! Рок за гласање у награду од 100.000,00 динара је до 1. маја.

Еко Пакет, пројекат који је део Међународног програма Еко Школе, креиран је у циљу едукације јавности о томе који су правилни начини за одлагање употребљене Тетра Пак амбалаже и подизање свести о томе колико је важно имати одговоран однос према природи.

Свака кап је важна

И године наша школа обележава Светски дан вода 22.  Наша школа  је овај светски дан обележила симболично. У обележавању дана учествовали су наставници, учитељи и ђаци школе од првог до осмог разреда. На школском полигону ученици обучени у плаве мајице као и наставно особље формирали су кап воде. Овако формиарне капи, које представљају воду усликане су из ваздуха – дроном.  Порука коју шаљемо је ,,Чувајмо воду,  јер вода је живот“.

Наша слатка фонтана

После великог труда, креативности и тимског рада, грађевински елементи претворени су у слатке посластице. Једна градска фонтана је за Нову годину експлодирала слаткише: лизалице, бомбоне, карамеле, крофне и велику торту на четири спрата. Сада градска улица подсећа на џиновску тезгу неког великог бомбонџије.