Celoživotno učenje kao obrazovanje za budućnost (weebly.com)

Политика е-безбедности

У току децембра 2020. године наша школа је усвојила „Политику е-безбедности“, чиме ће бити унапређена безбедност на интернету наших ученика и омогућена несметана дигитална настава.

Politika e-bezbednosti

*

S-E-E (Sun-Earth-Eratosthenes) Corona Update

Ученици свих континената сарађују како би извели један од 10 најлепших експеримената науке свих времена: Ератостеново мерење обима Земље.
Активност ученика 8/2 разреда у оквиру еТwinning пројекта S-E-E (Sun-Earth-Eratosthenes) Corona Update.
*

Interaktivna matematička teka/Interactive mathematics notebooks

У оквиру међународног пројекта Interaktivna matematička teka/Interactive mathematics notebooks на еTwinning порталу, ученици 7/1 и 7/2 разреда креирали су своје интерактивне свеске. Наравно, са радом на пројекту наставили смо и за време онлајн наставе.
*

Easy peasy math

У оквиру еТwinning пројекта Easy peasy math, као једну од активности, ученици 5/3 разреда направили су изложбу под називом „Василиј Кандински на часу математике“. Задатак им је био, да замисле како би Кандински, да се којим случајем нашао на нашем часу математике, решио задатке из геометрије. Прво су истраживали о познатом сликару, затим им је наставник ликовне културе Ерол Ђурић, као експерт у пројекту, помагао око избора ликовних техника. Развијали су креативност и критичко мишљење и решили проблем, свака група на свој начин.
*

Lights! Camera! Action!

У оквиру еТwinning пројекта „Lights! Camera! Action!“ ученици 5, 6. и 7. разреда наше школе су имали задатак да направе неки од производа у 6 различитих категорија, а најбољих 20 радова ће бити одабрано за учешће у Ерасмус+ пројекту истог назива. Фотографије радова се налазе на инстаграм и фејсбук страници школе.
*

Lifelong learning as education for the future

У оквиру пројекта „Целоживотно учење као образовање за будућност“ који је и Ерасмус пројекат, полазници Функционалног основног образовања одраслих су обавили неколико видео позива са својим колегама из Грчке и Турске. Циљ је био да наши полазници развију језичке вештине а истовремено виде како живе, раде, уче њихови „вршњаци“ у иностранству. Такође је у оквиру истог пројекта организован и час у природи, на којем је наставник биологије Душан Радовановић представио флору и фауну парка природе Чачалица.