Мување

Представа „Мување“, настала према скороистоименом роману Роберта Такарича. У улози главне смуваторке нашла се Анђелија Рајчић и она је имала тежак задатак да спроведе остале другаре кроз хормонску агонију и објасни им основна правила из области Мувологије, у коју се ни сама најбоље не разуме. Зато су односи између парова муватор-муван често били на граници између спонтаности и смотаности, а свака сличност са реалним животом је више него намерна.

Текст: Muvanje

 

Имам само једну кожу

Ребека је дошла у нову школу. Можда би је и прихватили да њена кожа није зелене боје. Одакле она долази и шта тражи међу нама таква зелена и толико различита. Испитивали смо екстрем да бисмо указали на свекодневне стереотипе.

Текст: Imam samo jednu kožu

 

 

 

Машин мир

Маша је обична девојчица која стицајем необичних околности долази у ситуацију да мења историју коју учимо у школама. Она само жели да промени поремећене односе у својој породици.
Текст: Požarevački mir
Музика: Душан Радовановић

Риба на дрвету

Међународни дан писмености Основна школа „Свети Сава“ обележила је  извођењем позоришне представе „Риба на дрвету“ у Малој сали Центра за културу. Наша позоришна дружина покушала је да укаже на проблеме које ученици имају са писањем и читањем, али и да их охрабри и упути на школу као најбоље место за решавање тих проблема. Прича прати отуђеност и прилагођавање главне јуњакиње Нађе, која покушава да сакрије свој проблем и одговор средине која различито реагује на њену посебност.

Текст: Риба на дрвету

Музика: Глинка, Жаворонок. Исп. А. Пак, г. Хабаровск

 

 

Преображај – прича једне младости

2 Заједничким ангажманом деце и одраслих промовисали смо заједништво и тимски рад, у коме је сам процес подједнако важан као и крајњи циљ. Ово је само још један начин којим школа негује блиску, непосредну сарадњу, дух креативног активизма и атмасферу породице. Сам драмски текст је генерацијска, школска прича, која прати један тренутак у одрастању ученика, жанровки опредељена према комедији, са дигиталним и кабаретским прелазима.

Текст: Metamorfoze

Музика: „О младости“, Плави оркестар (препев)

„Hobbit“

   Екипа представе „The Hobbit“  одиграла је своју представу у позоричној сали Гимназије „Лаза Костић“ у Новом Саду. Представа је  била на репертоару фестивала „Language Drama Lab“, који је по пети пут организовала Градска библиотека из Новог Сада. Наша школа је у предселекцији изабрана да буде једна од девет основних школа које ће имати прилику да се представе на овом драмском фестивалу. Ученици су стекли велико искуство и упознали „колеге“ глумце из целе Србије.

Текст: The Hobbit

Музика: Chip the glasses and crack the plates

 

Предрасуде

Постер м „Предрасуде“ су прича о деветоро ђака који покушавају да се изборе за своје место у школи, суочени са разним врстама дискриминација. Они пролазе кроз трансформације од кривца до жртве и у том процесу проживљавају обе стране медаље. То је прича о стварању и рушењу предрасуда и стереотипа изнутра и снази заједништва у којем доминира вредност и емпатија. У представи учествује 11 глумаца и специјални гост, школски помоћни радник.

Текст: Scenario 1

Музика: Harmonija (препев)Coolio – Gangsta’s Paradise

Амнезија

Представа „Амнезија“ настала је по тексту из истоимене епизоде серије „Отворена врата“. Прихватити некога значи прихватити и његове мане. Чак и када су то родитељи:) Прича прати мајку која је постала другачија и остале укућане који покушају да је врати у првобитно стање.
Текст: Amnezija
Музика: Тема из серије „Отворена врата“ (препев)