Ученичка задруга "Мозаик"
Најбољи наши рукометаши
Добили смо лопте!

Екскурзија

Светосавски мозаик

Сервисне информације

Вести

Браво за математичаре!

На општинском такмичењу из математике одржаном данас, ученици наше школе постигли су изванредне резултате:

3.разред
Похвале: Димитрије Орозовић и Снежана Живковић 4.разред
1.место: Андрија Цветковски
2.место: Никола Трубарац
3.место: Тијана Наумовић и Сара Тодоровић
Похвале: Андрија Станојевић, Сава Стефановић и Илија Спасић
5.разред – 3.место: Лена Стојићевић

6.разред  3.место: Тамара Јовановић и Ива Милојевић

Честитамо свим ученицима, учитељима и наставницима на изузетном успеху!

 

Предшколци нас посетили

Данас су нашу школу посетили предшколци вртића ,,Бамби” и имали прилику да упознају директорку школе, као и будуће учитеље и наставнике.

 

„Целоживотно учење као образовање за будућност“

Наша школа је у конкурсном року 2018. године пројектом „Целоживотно учење као образовање за будућност“ конкурисала код фондације „Темпус“, која на територији Републике Србије спроводи програм Европске комисије „Еразмус+“.
Спровођење пројекта је почело 3. 9. 2018. године дакле првог радног дана претходне школске године. Пројектом смо предвидели низ активности и манифестација, обележавање националних дана Шпаније, Велике Британије и Дан Европе, сусрете са колегама наставницима из других школа, презентације директорима школа са територије града Пожаревца, Секцији педагога Браничевског округа и активима наставника . Наших троје колега, Слађана Којић – учитељица у ФООО/библиотекар, Душан Радовановић – наставник биологије, и Петар Пантић – наставник историје, су одабрани да се упуте на мобилност. Пројектом су предвиђена три курса, један о формалном и неформалном начину образовања (Тенерифи, Шпанија, Слађана Којић), други о развоју креативности, сарадње и критичког мишљења (Малага, Шпанија, Душан Радовановић) и трећи о превазилажењу културолошких баријера (Лондон, Велика Британија, Петар Пантић). Све три мобилности су успешно спроведене, колеге су се вратиле из иностранства пуни утисака и мотивисани да све научено пренесу и остатку колектива, што су и учинили. Пројектом је предвиђено и анкетирање свих запослених у школи, али и полазника ФООО, који су оценили да су им се свиделе новине у раду наших наставника, видео позиви са школама из Турске и Грчке, часови у природи, посете културно – историјским споменицима и упознавање са културама других земаља тако да је повратна информација јако добра.
У овогодишњем конкурсном року наша школа је конкурисала са три нова „Еразмус+“ пројекта, и пројекат стратешког партнерства који смо ми писали и у којем смо координатори (а учествују још и школе из Хрватске, Турске и Португала) је одобрен (што је трећи пут у низу), а новина је да ће сада по први пут и наши ученици (15 ученика) бити у могућности да иду на мобилност, односно у посету школама у иностранству, где ће представљати нашу школу, град и државу.

Више информација можете добити на линку:

https://celozivotnoucenje.weebly.com/

 

Доминација наших рукометаша!

 

На општинском такмичењу у рукомету и девојчице и дечаци заузели су прво место! Честитамо!

Добили смо лопте!

Наша школа је једна од пет најбољих школа у Србији, према броју гласова у акцији „Рода поклања 2000 лопти за будуће асове“
Кошаркашка утакмица Србија-Турска!

Лого Ученичке задруге „Мозаик“

 

Ученичка задруга „Мозаик“

Пожаревац ће бити први град у коме ће основне и средње школе имати ученичке задруге, а протокол о подршци овим задругама потписан је са министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем. Данас је и наша школа представила ученичку задругу – ,,Мозаик “.Споразум је закључен са циљем да се унапреди квалитет образовања и васпитања.

Месец здраве хране

У оквиру месеца здраве исхране, наше издвојено одељење у Ћириковцу посетила је патронажна служба која је одржала предавање о здравој исхрани, а ученици и родитељи заједно са учитељицама припремили су изложбу здраве хране и послужење.

Дефектолог Гордана Митић и Јасна Ђукић и њихови ученици су обележили Дан здраве хране радионицом где су правили воћне аранжмане и воће и поврће од пластелина.

 

 

 

Наше кошаркашице 2.

На градском такмичењу у кошарци, наше ученице осмог разреда су освојиле 2. место. Честитамо!

 

У Лексикону стваралаца

У Лексикону стваралаца су се између осталих нашле и биографије нашег педагога Светлане Спасић и наставника Технике и технологије Драгана Грујића. Честитамо!

У намери да јавност упозна са стручним и научним стваралаштвом просветних радника, „КЛЕТТ друштво за развој образовања” је припремио Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању и васпитању, чији је приређивач проф. др Миленко Кундачина. Сврха Лексикона је да представи просветне раднике који активно стварају и који се, по објективним резултатима, издвајају у својој професионалној популацији. На овај начин остаће забележен интелектуални капитал и квалитет које поседују људски ресурси у образовно-васпитним институцијама Републике Србије.

Промоција књиге биће одржана у четвртак, 24. октобра, на 64. Међународном београдском сајму књига.

Манифестације

Све боје знања

Трећу годину за редом културно-научна смотра „Све боје знања“ окупља ученике и наставнике ОШ „Свети Сава“ са заједничким циљем – да остваре синергију и прикажу сопствене стручне и креативне домете. Ове су године сви окупљени око теме КРУГ. На дан смотре, сви заједно ће покушати да осветле овај појам из различитих углова, користећи сазнања која им нуде њихове дисциплине – наставне и ненаставне. Смотру чини 25 тачака, а у програм су укључени сви предмети и све секције у школи. Програм обухвата презентације, драмске и видео приказе, ритмику, хор, рецитале, фолклор, као и тачке које у себи садрже мултимедијалне садржаје. Циљ је да помоћу креативности, сви заједно, проширимо своја знања у свим његовим бојама.

Акције у школи

Акција Еко патроле

На основу анализе школске средине, еко патрола шестог разреда организовала је Еко акцију Еко понедељак.
Најпрљавији део наше школе је улаз у школи код главне капије. Еко патрола је добила своје мајице и са великим задовољством приступила чишћењу и сређивању овог дела школе. Ово је био добар пример еко патроле.

Савин Тетраленд

Гласајте, гласајте, гласајте! Рок за гласање у награду од 100.000,00 динара је до 1. маја.

Еко Пакет, пројекат који је део Међународног програма Еко Школе, креиран је у циљу едукације јавности о томе који су правилни начини за одлагање употребљене Тетра Пак амбалаже и подизање свести о томе колико је важно имати одговоран однос према природи.

Свака кап је важна

И године наша школа обележава Светски дан вода 22.  Наша школа  је овај светски дан обележила симболично. У обележавању дана учествовали су наставници, учитељи и ђаци школе од првог до осмог разреда. На школском полигону ученици обучени у плаве мајице као и наставно особље формирали су кап воде. Овако формиарне капи, које представљају воду усликане су из ваздуха – дроном.  Порука коју шаљемо је ,,Чувајмо воду,  јер вода је живот“.

Наша слатка фонтана

После великог труда, креативности и тимског рада, грађевински елементи претворени су у слатке посластице. Једна градска фонтана је за Нову годину експлодирала слаткише: лизалице, бомбоне, карамеле, крофне и велику торту на четири спрата. Сада градска улица подсећа на џиновску тезгу неког великог бомбонџије.