Стоп вирусу
Срећан почетак нове школске године!
Пријем првака

Продужени боравак

Савети у доба короне

Сервисне информације

Вести

Наши наставници у Болоњи на дводневном семинару

У оквиру пројекта „Социјална инклузија кроз игру у едукацији“ (Social Inclusion through Gamification in Education – SIGE) у коме наша школа учествује у оквиру образовања одраслих, наши наставници су између 30. августа и 2. септембра боравили у Болоњи на дводневном семинару где су се координатори пројекта коначно имали прилике упознати уживо, будући да нас је пандемија у томе испрва омела, а затим је отпочет интензиван рад на курикулумима где наша школа конкретно и директно учествује у изради два, за матерњи језик и енглески језик.

 

Светски дан туризма

 

Ученички парламент је данас обележио 27. септембар – Светски дан туризма. Парламент је спремио и реализовао радионицу и презентацију за ученике 6 разреда. Ученици су упознати са оснивним обележијима туризма. Сазнали су како се туризам дели, које су то топ 10 дестинације које становници Србије најчешће посећују и који су то градови Европе најпосећенији.

Извештава: Кристина Јовановић

Сниматељ: Милутин Благојевић

 

Пишемо и читамо на свим језицима

Као и сваке године, 26. септембар је датум када се  обележава Европски дан језика. И наша школа, Основна школа „Свети Сава“ обележава овај значајан датум у календару важних догађаја. Наставница Оливера Илић, уз помоћ ученика седмог разреда, организовала је радионицу у којој су се на два пункта погађале и писале речи из различитих страних језика. Награда су биле налепнице и наруквице са порукама на страним језицима.  Ова радионица се реализовала у холу школе.

Ученица 7. разреда, Јована Стојковић,  похвалила је радионицу и рекла је да јој је веома драго што је учествовала и што се овакве радионице одржавају у нашој школи јер су занимљиве и едукативне. Лена Стојићевић истиче да је важно што ученици пишу и читају на различитим језицима и да је њој било посебно занимљиво на пункту где се пише.

Наставница Енглеског језика, Оливера Илић, је овом приликом изјавила да се Европски дан језика одржава код нас у школи сваке године, и додала да је циљ ове активности промовисање и учење страних језика.

Редакција новинарске секције

 

ДАН ПЕШАЧЕЊА – БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ.

Ове године у организацији Планинарског савеза Србије, организована је акција ,,ДАН ПЕШАЧЕЊА“, у коју је било укључено више од 100 клубова и све локалне школе. Циљ ових акција је промоција здравог начина живота кроз пешачење и активности везаних за природу. Ове године у понуди су биле три стазе које су полазиле из Еколошког дома на Чачалици.
Ученици наше школе, четвртог разреда заједно са учитељицом Мирјаном Стоилковић и Јелком Вучинић су кренули стазом до Мининих вода, Црвеног крста на Тулби и назад до дома. Ученике су родитељи довели на почетну тачку, одакле су са учитељицом, наставницом и регистрованим водичима кренули на пешачење. Стаза је дужине око 8,7км и висинске разлике од 158м. Ученици су кренули око 10.00 и вратили су се на почетну тачку око 13.00 часова.
Ученицима током шетње је било јако интересантно разгледање околине уз објашњења шта значи поједине ознаке на дрвећу, легенда о Милиним водама. Шетња је прошла у најбољем реду, није било никаквих проблема и ученици су сретни стигли на почетну тачку одакле су са родитељима напустили Чачалицу.

 

 

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ

У понедељак, 6.9.2021. године у периоду од 7.00 до 15.00 часова сви заинтересовани родитељи могу доћи у продужени боравак где ће добити информације о организицији и начину рада.

 

 

 

Пријем првака и петака

У овој школској години уписали смо три одељења првака и три одељења петака. Први разред водиће учитељице Сузана Петровић, Јасна Јанковић, Јасна Ђукић и Марија Митровић. Одељењске старешине петог разреда су Весна Миленковић, Биљана Дамњановић и Александар Дукић. На почетку приредбе, који су припремили ученици другог разреда, интонирана је химна „Боже правде“. Директорка школе је поздравила родитеље и пожелела им успешну нову школску годину, која је и  јубиларна, зато што ове године прослављамо 110 година од оснивања.

Продужени боравак за ученике 1. и 2. разреда ради од понедељка 6.септембра

Група продуженог боравка за ученике 1. и 2. разреда почиње са радом у понедељак 6.9.2021. године. Продужени боравак ће радити од 7.00 до 15.30 часова. Родитељи који су исказали интересовање за продужени боравак у обавези су да донесу потврду да су у радном односу (оба родитеља). Цена боравка биће 5 500,00 динара месечно.

 

 

Добро нам дошли ђаци прваци!

Одлука Тима о моделима наставе

Обавештење о одлуци Тима за праћење и координисање превентивних мера у раду школа, односно о начину рада од 1. септембра 2021. године.

Obavestenje za skole_Odluka Tima o modelima nastave_pocetak skolske godine (1)

 

Почетак нове школске године

Поштовани родитељи,

Школска 2021/2022. година почиње у среду, 1. септембра.

На основу Стручног упутства за организацију и реализацију, образовно-васпитног рада у школској 2021/2022. години, а у складу са Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid-19 у Основној школи „Свети Сава“ образовно-васпитни рад организује се непосредно у простору школе.

Непарна (1, 3, 5. и 7. разред)  смена у првој радној недељи похађа наставу од 8.00, а парна (2, 4, 6. и 8. разред) од 14.00 часова.

Ученици у Ћириковцу наставу похађају у преподневној смени, од 8.00 часова.

Ученици са посебним потребама наставу похађају у преподневној смени, од 8.00 часова.

Сви ученици у одељењу похађају часове истовремено према усвојеном распореду часова и распореду звоњења.

Часови трају 45 минута.

Одељења ће наставу пратити у својим учионицама по просторном распореду учионица.

свечани пријем првака биће 31.8. у 18.00 часова у дворишту школе.

– свечани пријем петака биће 31.8. у 17.00 часова у дворишту школе.

Епидемиолошке мере:

– у школским просторијама, за време наставе и на одморима, важиће епидемиолошке мере мерама стратегије ублажавања ризика од трансмисије SARS-CoV-2 у школама

– ученици ће за време боравка у школи седети на истом месту у својој учионици

– маске су обавезне ван учионице и када ученик одговара

– за време боравка у школи потребно је држати дистанцу и редовно користити средства за дезинфекцију руку

О променама ћете бити благовремено обавештени.

Срећан почетак ове школске године!

 

Молимо родитеље да се упознају са Стручним упутством за организацију и реализацију, образовно-васпитног рада у школској 2021/2022. години:

Стручно упутство за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2021 2022 години

Упутство о мерама заштите здравља ученика

Просторни распоред учионица и улажења

RASPORED ZVONJENJA I UŽINE

Пројекти