Стоп вирусу
Рециклирање уз бициклирање
Више од школе

Продужени боравак

Савети у доба короне

Сервисне информације

Вести

Немања први из технике и технологије

На општинском такмичењу из технике и технологије, одржаног 17. 4. у ОШ „Свети владика Николај“, ученици наше школе су постигли следеће резултате:
Осми разред:
Немања Јаблановић 8/3 – 1. место,
Седми разред:
Ива Милојевић 7/2 – 3. место
Шести разред:
Вук Миливојевић 6/1 – место.
Због тренутне епидемиолишке ситуације, године су се ученици такмичили само у изради тестова, није било практичног рада и моделарства, као претходних година.
Сви ученици су се пласирали на окружни ниво такмичења који ће бити одржан 24.4. у истој школи.

 

 

Прва два места на Општинској смотри рецитатора

На Општинској смотри рецитатора „Песниче народа мог“ наше ученице Милица Васић и Ена Миленковић освојиле су прво и друго место у конкуренцији старијих разреда. Ове године је такмичење одржано без директног појављивања ученика, па је жири оцењивао видео снимке ученика, у складу са пропозицијама које су прилагођене условима пандемије.  Ена Миленковић је рецитовала песму „Пубертетска кљешта“  од Елизабета Георгијев, а Милица Васић песму „Само те једно молим“ Вере Спасић. Обе ученице ће учествовати на окружном такмичењу у Жагубици. ЧЕСТИТАМО!

 

Подељени пакетићи за децу са посебним потребама

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и регионални директор банке Поштанска штедионица Марко Павловић са сарадницима поделили су пакетиће за 100 малишана са посебним потребама.

Пакетићи су подељени корисницима услуга Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, корисницима услуге „Лични пратиоц“, и ученицима са посебним потребама у ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Свети Сава“.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић се овом приликом захвалио директорима Поштанске штедионице Бојану Кекићу и Марку Павловићу на донацији и наставку сарадње локалне самоуправе и ове банке.

Регионални директор Поштанске штедионице Марко Павловић је рекао да му је драго што су данас обишли ове установе и дружили се са малишанима.

Татјана Рајић директорка Центра за социјални рад захвалила се на данашњој донацији локалној самоуправи и Поштанској штедионици.

Извор: Град Пожаревац

 

Од 19. априла се старији разреди враћају у клупе

Од понедељка 19. априла 2021. године настава ће се организовати на начин који је прописан Стручним упутством  за организацију и реализацију образовни-васпитног рада у школској 2020/2021. години од 11. августа 2020. године. То практично значи да ће Школа радити по моделу по коме је радила од почетка школске године. Млађи разреди ће у школу ићи као и до сада, док ће се старији разреди вратити у школу по комбинованом моделу, као што су ишли и до 15. марта. У понедељак, у школу, у 13.30 креће Б група старијих разреда.

 

Полагање пријемних испита за упис у средње школе

У току је пријављивање ученика за полагање пријемних испита за упис у средње школе и образовне профиле за које је неопходан услов да кандидат положи одговарајући пријемни испит.

Пријава се врши електронским путем преко портала Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs) од 12-15.04.2021. године.

Пријава се врши и непосредно у средњој школи која спроводи пријемни испит подношењем пријаве у четвртак и петак 15. и 16.04.2021. године од 9-16 часова.

Пријава у средњој школи се подноси искључиво на обрасцу:  https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Prijemni-Ispiti/Informator

Родитељ, односно други законски заступник ученика, који пријаву предаје непосредно у школи, попуњава образац у два примерка, од којих један остаје у средњој школи, а на другом средња школа потврђује пријем пријаве и тај примерак предаје родитељу, односно другом законском заступнику као доказ да је предао пријаву.

Накнадни рокови за пријављивање за полагање пријемних испита нису предвиђени.

Prijava_za_prijemni

 

Садимо сад за будући хлад

Ученички парламент је дана 10. aприла спровео акцију садње дрвета у школском дворишту. У питању је садница Белог Јасена (Fraxinus excelsior) коју су наши ученици посадили са надом и жељом да једнога дана, када своју децу доведу у Основну школу „Свети Сава“, буду у могућности да им покажу својих руку дело! У акцији садње учествовали су школски домар Далибор Стевановић, координатори парламента Душан Радовановић и Марина Радовановић, заменик директора Слободан Јотић, директорка Маргарета Секуловић и наставник географије Даница Гаралејић која је и координатор Еко школе. Садницу смо преузели на Хиподрому од еколошке организације „Сова“.

 

Илија други на међуокружном у гимнастици

Илија Спасић је освојио друго место на Међуокрузном такмичењу у спортској гимнастици и пласирао се на републичко такмичење. Прошле недеље је био трећи на окружном. Илија се  такмичи на четири справе :Прескок, Коњ са хватаљкама, Партер и Кругови. ЧЕСТИТАМО!!!

 

 

 

Међународни дан дечје књиге

У свету се од 1967. године 2. априла прославља Међународни дан дечје књиге. На тај дан је 1805. рођен Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник и прослављени писац за децу.

Међународни дан дечје књижевности се обележава са циљем да се промовише дечја књижевност и читање, као и да се скрене пажња јавности на потребе најмлађих читалаца.

Сваке године одређује се држава – домаћин која ће организовати манифестацију. Њој је на тај начин пружена прилика да промовише своје ауторе у свету и на својствен начин пошаље поруку деци широм света о важности развијања љубави према књизи.

Ове године је Међународни дан дечје књиге  обележен у нашој школи. Одржан је час у школској библиотеци за ученике првог и другог разреда.  Причали смо о значају читања. Представљено је неколико књига које су примерене њиховом узрасту и као предлог за читање:

Представљен је и дневник прочитаних књига. Ученици су сазнали шта све тај дневник треба да садржи и показали су интересовање да га и сами воде.

Прилог припремила Слађана Којић, библиотекарка

 

Пробни завршни испит

„Социјална инклузија кроз игру у образовању“

Основна школа „Свети Сава“ из Пожаревца је у оквиру пројекта „Социјална инклузија кроз игру у образовању“ (Social Inclusion through Gamification in Education – SIGE) имала је задатак да направи и постави званичан вебсајт пројекта. Наставник историје Живојин Ивковић латио се овог захтевног задатка и помоћу Wix платформе направио вебсајт који можете погледати на адреси:

https://www.sigeerazmus.org/

Циљ израде сајта је промоција пројекта кроз који осмишљавамо курикулуме за усвајање школског градива и основних социјалних вештина код одраслих полазника основног образовања, користећи елементе игре, а како би сам процес био лакши, пријемчивији и интересантнији.

Пројекти