ДЕФИЛЕ ЂАКА ПРВАКА
СВЕТСКИ ДАН ПЕШАЧЕЊА
СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА

Екскурзија

Светосавски мозаик

Сервисне информације

Вести

Приче из школске клупе_Епизода 1_Домаћи задатак

На школском YouTube каналу премијерно прва епизода серије „Приче из школске клупе. Сценарио и режија Душан Радовановић. Глуме: Андријана Грујић, Анђелија Рајчић и Милица Цветковић.

Светски дан заштите озонског омотача

Обележили смо Светски дана заштите озонског омотача. За ученике шестог разреда презентацију је спремила професорка екологије Горанка Митровић.
Садржај презентације је прилагођен ученицима основне школе, јер на прави начин представља како и на који начин се уништава озонски омотач који нас штити и чува од штетних ултравиолетних зрака. Који су највећи индустријски производи који загађују и уништавају озон. Важно је да млађа популација зна да купује производе који су безбедни и који чувају озон и штите животну средину.
Координатор: Даница Гаралејић

Светски дан пешачења

Наша школа се прикључила обележавању Светског дана пешачења. Старт је заказан у 9.00 часова на Чачалици. Наши ђаци петог, шестог и седмог разреда изабрали су стазу број два – Минине воде. Стаза је дуга 9 км.
Све стазе су од стране планинског клуба Вукан биле уређене, очишћене и обележене. Пешачење је здраво а ђаци су уживали у природи. Организација: Слободан Микић наставник физичког васпитања, Даница Гаралејић и Јелка Вучинић.

ОБАВЕШТЕЊЕ!

Лице за заштиту података о личности, на основу одлуке бр. 1641 од 21.08.2019. године је секретар школе Трнавац Марија.

 

Прваци са својим учитељицама

Пријем првака је одржан у трпезарији ОШ „Свети Сава“. Ову генерацију ђака првака преузеле су учитељице Славица Стојановић и Марина Стилков, а у Ћириковцу учитељица Јована Јанковић.

 

 

 

 

 

Свечани пријем првака

Свечани пријем првака биће у понедељак, 2. септембра, у 10.00 часова, у школској трпезарији.

Добро нам дошли ђаци прваци!

 

 

 

 

 

 

 

 

Награде за остварене успехе на међународним и републичким такмичењима

У пожаревачком Центру за културу уручене су награде ученицима основних и средњих школа и њиховим менторима, који су у појединачним и екипним категоријама остварили једно од прва три места на међународним и републичким такмичењима.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић поздрављајући скуп, истакао је да образовање доприноси напретку целокупног друштва. Трка на пољу технолошких иновација, како је рекао, захтева од свих нас да имамо добро образовање и квалитетан наставни кадар. По његовим речима, није довољан само таленат, већ је у учење потребно уложити и доста труда.

-Свима је већ добро познато колико локална самоуправа улаже у образовање и просвету на територији Града Пожаревца, а све како би се обезбедили што бољи услови за рад. Надам се да ћете када одете на факултете, шватити да ова локална самоуправа и ваши родитељи, очекују да се вратите и пружите допринос развоју овог Града. На нама је да обезбедимо квалитетне услове, да свој радни век проведете у овом окружењу, рекао је градоначелник Пожаревца.

Чланица Градског већа Весна Пејић образложила је да су за прво место на међународним такмичењима ученицима и њиховим менторима, уручене новчане награде од по 15.000 динара, за друго 14.000, а за треће по 13.000 динара. Када су у питању републичка такмичења, за првопласиране обезбеђена је награда у висини од по 12.000 динара, другопласиранима 11.000, док је за треће место додељено 10.000 динара.

Екипи ученика за остварене резултате на међународним такмичењима додељен је двоструки износ новчаних награда – за прво место 30.000, за друго 28.000, а за треће место 6.000 динара, односно победницима републичкимх такмичења (екипно) град је наградио са 24.000 динара, другопласиране са 22.000, а трећепласиране са 20.000 динара.

Meђу награђенима из наше школе били су Дамјан Јовановић, Стеван Марјановић, Анђела Живковић и Михаило Љубић.

Честитамо њима и њиховим менторима!

 

Почео завршни испит за осмаке

Данас су ученици осмог разреда полагали завршни испит из српског језика.  Кључ за решење теста из српског језика можете преузети овде.

1. Uputstvo za ocenjivanje ZI 2019 – Srpski jezik

Наша Дама од речи

На такмичењу „Мачевање речима“, које се сваке године одржава под покровитељством дечијег одељења Градске библиотеке, наша ученица Анђела Живковић је победила и постала Дама од речи. ЧЕСТИТАМО!

Награђени ученици на Фестивалу младих

На завршној вечери Фестивала младих Културно-просветна заједница града Пожаревца је доделила награде: Сав и Стефановићу, за ауторско и рецитаторско остварење „Еколошка песма“, Сањи Петровић за уметничко казивање сихова, фолклорној нумери ученика из Ћириковца, малом хору ОШ „Свети Сава, као и Анћелији Рајчић, Катарини Ивић и Николи Павловићу за улоге у представи „Мување“. ЧЕСТИТАМО!

Манифестације

Све боје знања

Трећу годину за редом културно-научна смотра „Све боје знања“ окупља ученике и наставнике ОШ „Свети Сава“ са заједничким циљем – да остваре синергију и прикажу сопствене стручне и креативне домете. Ове су године сви окупљени око теме КРУГ. На дан смотре, сви заједно ће покушати да осветле овај појам из различитих углова, користећи сазнања која им нуде њихове дисциплине – наставне и ненаставне. Смотру чини 25 тачака, а у програм су укључени сви предмети и све секције у школи. Програм обухвата презентације, драмске и видео приказе, ритмику, хор, рецитале, фолклор, као и тачке које у себи садрже мултимедијалне садржаје. Циљ је да помоћу креативности, сви заједно, проширимо своја знања у свим његовим бојама.

Акције у школи

Акција Еко патроле

На основу анализе школске средине, еко патрола шестог разреда организовала је Еко акцију Еко понедељак.
Најпрљавији део наше школе је улаз у школи код главне капије. Еко патрола је добила своје мајице и са великим задовољством приступила чишћењу и сређивању овог дела школе. Ово је био добар пример еко патроле.

Савин Тетраленд

Гласајте, гласајте, гласајте! Рок за гласање у награду од 100.000,00 динара је до 1. маја.

Еко Пакет, пројекат који је део Међународног програма Еко Школе, креиран је у циљу едукације јавности о томе који су правилни начини за одлагање употребљене Тетра Пак амбалаже и подизање свести о томе колико је важно имати одговоран однос према природи.

Свака кап је важна

И године наша школа обележава Светски дан вода 22.  Наша школа  је овај светски дан обележила симболично. У обележавању дана учествовали су наставници, учитељи и ђаци школе од првог до осмог разреда. На школском полигону ученици обучени у плаве мајице као и наставно особље формирали су кап воде. Овако формиарне капи, које представљају воду усликане су из ваздуха – дроном.  Порука коју шаљемо је ,,Чувајмо воду,  јер вода је живот“.

Наша слатка фонтана

После великог труда, креативности и тимског рада, грађевински елементи претворени су у слатке посластице. Једна градска фонтана је за Нову годину експлодирала слаткише: лизалице, бомбоне, карамеле, крофне и велику торту на четири спрата. Сада градска улица подсећа на џиновску тезгу неког великог бомбонџије.