„Част је и привилегија бити на челу установе која постоји већ 103 године. Треба поштовати и чињеницу да је кроз Основну школу „Свети Сава“ прошло на хиљаде ђака, који су постали успешни чланови нашег друштва и који својим радом и резултатима доприносе подизању угледа школе.

Генерације ученика се смењују, а вредан наставнички колектив уз подршку свих запослених их дочекује и након много труда и љубави, испраћа.

Школе као храмови културе имају велики значај за укупан развој на само локалне средине, већ и шире друштвене заједнице.

Улога школе као традиционалног ауторитета веома је важна и у данашње време. Императив времена је да школа постане занимљива и подстичућа за ученике и инспиративна за наставнике.

Ученици, наставници и сви запослени у школи свајкодневно су пред новим изазовима који се успешно превазилазе и решавају захваљујући добрим међуљудским односимаизграђеним на ттемељима поверења и уважавања.

Сви ми који данас чинимо нашу школу имамо заједнички циљ, да континуирано унапређујемо квалитет и ефикасност наставе, подстичемо лични развој ученика, полазника и запослених, развијамо свест о правима и одговорностима, негујемо међусобно разумевање,поверење, сарадњу, толеранцију и креативност, тежимо развијању добрих навика и позитивног погледа на свет.“

директор Маргарета Секуловић