Дан духовности
Продужени боравак
Забршена прва фаза Партнерства

Продужени боравак

Мобилности

Сервисне информације

Вести

Алиса у школи чуда

 

Дан отворених врата

 

Одлукa о рејонизацији

Скупштина Града Пожаревца је на седници од 9.12.2022. године донела одлуку о одређивању подручја основних школа на територији града.

Одлуку можете преузети ОВДЕ.

 

Сиге уџбеник, наставни план и програм и инвентар активности

„СИГЕ“ – Социјална инклузија кроз игру у образовању је пројекат Еразмус+ стратешког партнерства којим координира академија „ЕЛА“ из Болоње и који има за циљ да истражи образовни потенцијал гамификације и учења заснованог на игрицама као иновативног инструмента за унапређење активног учешћа, ангажовања и инклузије у образовању и друштву.

Главни циљ пројекта је да подржи друштвену инклузију нискоквалификованих одраслих полазника образвања одраслих са мигрантским пореклом или припадницима мањина, као и уопште полазника са потешкоћама у наставнм процесу, доприносећи развоју и повећању флексибилне понуде комбинованог гејмификованог учења. Пројекат додатно има за циљ да оснажи наставнике образовања одраслих да користе гејмификацију и учење засновано на игрицама како би побољшали квалитет своје наставне праксе.

Сиге уџбеник, наставни план и програм и инвентар активности

Саопштавамо да су Сиге уџбеник „Социјална инклузија кроз гејмификацију“, наставни план и програм курса „Усавршавање кроз гејмификацију“ и инвентар активности, спремни за преузимање кликом на линк!

https://erasmuslearningacademy.weebly.com/uploads/6/5/6/3/65630323/sige_textbook_social_inclusion_through_gamification_in_education.pdf

https://erasmuslearningacademy.weebly.com/uploads/6/5/6/3/65630323/curriculum_-_upskill_through_gamification.pdf

https://erasmuslearningacademy.weebly.com/uploads/6/5/6/3/65630323/sige_inventory.pdf

Овде ћете пронаћи превод на српски језик уџбеника “СИГЕ“ за едукаторе одраслих: „Социјална инклузија кроз игру у образовању“:  SIGE HANDBOOK_Serbian Version

 

„СИГЕ“ – Дивно путовање приводимо крају

Путовање на коме се седам партнера широм Европе, Erasmus Learning Academy (Италија), ОШ „Свети Сава“ (Србија), Obrtnicko Uciliste (Хрватска), Asociatia Demetrius (Румунија), Comparative Research Network (Немачка), Cfie Miranda De Ebro (Шпанија ) , Fundacja Mode (Пољска), састало у оквиру стратешког партнерства, финансираног од стране Еразмус+ КА2 пројеката, са циљем подршке социјалној инклузији нискоквалификованим људима, доприносећи развоју флексибилне понуде комбинованог гејмификованог садржаја који им омогућава да развију кључне компетенције за превазилажење препрека и потешкоћа како у наставном процесу тако и у свакодневном животу, у смислу оснаживања и унапређивања различитих сетова вештина за квалитетнију адаптацију на различите услове живота у новој средини и уопштено говорећи.

Данас са задовољством објављујемо да су резултати пројекта коначно спремни за преузимање, да постану инспирација за едукаторе у образовању одраслих из читаве Европе.

​Наставни план и програм курса за образовање одраслих „Усавршавање кроз гејмификацију“, завршен је да би се код ученика развиле кључне вештине које су неопходне како за друштвени тако и за домен саме наставе.

Приручник за едукаторе одраслих, у коме су едукатори вођени у разумевању гејмификације и учења заснованог на игрицама примењеног у образовном контексту, посебно код нискоквалификованих полазника, као и у откривању и примени горе поменутог курса.

  1. и 7. септембра одржан је Финални ТПМ, чији је домаћин био ФУНДАЦЈА МОДЕ у предивном Вроцлаву. Током састанка имали смо прилику да се последњи пут сретнемоa са свим партнерима на пројекту, да разговарамо о резултатима и, што је најважније о одрживости пројекта.

„Multiplier event“ су организовани у свакој од земаља партнера, како би се представили резултати и илустровала достигнућа пројекта, да се подигне свест о предностима едукације кроз игру код полазника мигранта и других угрожених група, да се прошири свест заинтересованих страна о постигнутим резултатима информишући о могућностима прилагодљивости резултата пројекта и покретање и промовисање мреже за међусекторску сарадњу на нивоу ЕУ.

У ствари, коначно је отворена Сиге мрежа за међусекторску сарадњу која служи стварању нових могућности учења кроз гејмификацију са идејом укључивања различитих заинтересованих страна на нивоу ЕУ. Ако желите да постанете део света са гејмификованим садржајима придружите нам се путем овог линка: https://www.facebook.com/groups/400230361884595/?ref=share_group_link

У закључку, једно заиста дивно и квалитетно искуство, где смо сви имали прилику да откријемо моћ гејмификације, да позитивно допринесемо европском образовном пољу и наравно, да створимо богате и плодне везе широм Европе.

Пронађите више о овом пројекту на  www.sigeerazmus.org линку.

Будућност света је у мојој учионици

Протеклог викенда у Коњицу је одржана 13. регионална конференција у организацији Заједнице иновативних наставника Степ бy степ. Међу више од 300 учесника били су и наставници наше школе: наставница енглеског језика Јелка Вучинић и наставник српског језика и књижевности Слободан Јотић, заједно са Николином Скареп и Аном Буквић из Центра за интерактивну педагогију, који нам је и омогућио да будемо део конференције на којој се размењују и уче примери најбоље наставне праксе из региона. У слогану  Конференције „Будућност света је у мојој учионици“ је учитана порука о важности наставничке професије, али и о потреби да се у нашим учионицам стварају генерације способне и оснажене да граде друштво које боље од оног у коме сада живимо.

Наши ђаци у школи у Берлину

Our students in Berlin visited German language, biology and roundtable classes today where teachers discuss with students about the topic they choose to talk about. Afterwards football was played and they had some free time, and then they made posters on various topics.

 

 

Најбољи тренутак да се посади дрво је – ОДМАХ!

Wherever you find a convenient place,
plant a tree there!
And the tree is grateful
so he will reward, –
he will reward in abundance
shade, fruit of its own,
it will reward you
was your brother!
Pupils 5/1

Информатор

https://informator.poverenik.rs/informator?org=yw4aAbXkMH4aNaiwq

 

Забавно је у продуженом боравку

У продуженом боравку, поред обавезне израде домаћих задатака, наши ученици уживају у многобројним активностима које организују њихове учитељице из боравка.

 

 

 

 

Пројекти