Крос РТС-а
Свечани пријем првака
Дан пешачења

Продужени боравак

Мобилности

Сервисне информације

Вести

Европски дан језика: „Разговарај са мном“

Европски дан језика је иницијатива чији је циљ промовисање учења страних језика а који се обележава широм Европе 26. септембра сваке године, организовањем различитих манифестација и активности. Овај дан обележен је и у нашој школи.

У холу школе изложени су постери које су на часовима направили ученици, а који промовишу учење језика и уважавање различитости. Током великог одмора, ученици и наставници школе су у холу имали прилике да решавају језичке задатке које су припремили чланови секције за енглески језик, библиотекарка Слађана Којић и наставнице Јелена Костић и Оливера Илић.

У издвојеном одељењу у Ћириковцу настава је реализовала у виду Тематског дана под називом „Европски дан језика“, чији је циљ био схватање значаја разумевања и коришћења страних језика у свестраном развоју личности, опште културе и бољем сналажењу у свакодневним ситуацијама. Тематски дан су реализовале учитељица Марија Митровић и наставница енглеског језика Оливера Илић, на часовима математике, српског и енглеског језика.

„Разговарај са мном“ је слоган који се користи за Европски дан језика од 2003. године, када је први пут представљен сет налепница на 41 званичном језику Савета Европе. Ове налепнице, заједно са оловкама, обележивачима за књиге и наруквицама, део су промотивног пакета који је наша школа добила од Фондације Темпус, а које су наши ученици добијали као награде за успешно решавање језичких задатака.

Оливера Илић, наставница енглеског језика

 

Прва школа за младе едукаторе „Копаоник 2023“

Наша два награђена ученика која су учествовала у реализацији пројекта „Заштита, очување, вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих“, имала су прилику да са Покретом горана Србије учествују у седмодневном боравку на Копаонику, надограде и усаврше знања о лишћарима, четинарима и лековитим биљу, учествују у радионицама о екологији, квизу, гостују на радио емисијама, праве икебане од планинског биља и друже се са преко 50 вршњака из Србије и Македоније.

Заједно уз наше корашкаше

У циљу неговања заједништва и подршке, a у складу са препорукама Министарства просвете, ученици и наставници наше школе су у фискултурној сали организовали заједничко гледање кошаркашке утакмице наше репрезентације против Канаде.

Свечани пријем првака

Свечани пријем ђака првака одржан је у петак, 1.9.2023. године у 10.00 часова, у фискултурној сали. Од понедељка 4.9. ученици првог разреда ће ићи пре подне у школу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Почиње нова школска година

Ученици 2. разреда и старијих разреда у петак 1.9. 2023. године полазе у школу у преподневној смени, са почетком од 8.00 часова.

Ученици 3. и 4. разреда наставу започињу у послеподневној смени од 13.00 часова.

Ученици 5. разреда ће 1.9. 2023. године у 7.45 имати прозивку испред главног улаза школе, након чега ће са својим одељењским старешинама имати први час.

Додатне информације о организацији рада у новој школској години, ученици ће добити у петак од својих учитеља и одељењских старешина.

Свим ученицим и родитељима желимо успешну нову 2023/2024. школску годину.

Eко-камп ,,Вршачки брег“

У периоду од 30. јула до 7. августа 2023. године три ученика наше школе која су постигла високе резултате на такмичењу из биологије имала су прилике да буду учесници 19. Горанског еко-кампа под називом ,,Вршачки брег“.
Ученици шестог разреда, Димитрије Орозовић, Милица Балић и Снежана Живковић, заједно са наставницом Јеленом Костић, боравили су осам дана у Дому ученика средњих школа у Вршцу, који је био смештај свим учесницима еко-кампа. За тих осам дана, ученици и њихови наставници су имали прилике да усаврше постојећа и стекну нова знања у области ботанике као и да обиђу разне културне знаменитости Града Вршца.
Наши ученици су имали прилике да се упознају и друже са још педесет ученика из Србије, Македоније и Румуније. Сви ученици су били подељени у осам тимова које су предводили ментори, чији је задатак био да сакупе лишће разних биљака из групе лишћара, четинара и лековитог биља и да од тога направе хербаријум. Поред тога, ученици су учили и о раду Покрета горана чија је прва акција изведена 1989. године на Чачалици у Пожаревцу. 
Током боравка у еко-кампу, учесници су се упознали са знаменитостима у Вршцу и околини па су, тако, обишли манастире Месић и Средиште, катедралу – римокатоличку цркву Св. Герхарда де Сангредо, Градски музеј, музеј ,,Апотека на степеницама“, најстарију апотеку у Вршцу и једину сачувану у Србији, Вршачку кулу и друге знаменитости. У оквиру кампа, организовано је и сађење дрвећа на неколико локација као и уређење дворишта Геронтолошког центра у Вршцу. Такође, имали су прилике и да обиђу и упознају се са радом Пољопривредне и Хемијско-медицинске школе.
На крају боравка, организован је квиз у коме су ученици показали шта су научили током боравка у кампу. Тим чији је члан била Снежана Живковић освојио је друго место и као награду добио поновно учешће у еко-кампу ,,Вршачки брег“ 2024. године. Димитрије Орозовић и Снежана Живковић су, такође, били награђени књигом као ученици који су дали највише доприноса у тимским активностима.

Лара прва на Међународној олимпијади у менталној аритметици

Лара Клобучар, ученица 2/1 наше школе,  на Међународној олимпијади у менталној аритметици у Београду, у конкуренцији десет земаља, освојила је прво место! Велики успех!

 

 

 

6. јуна крај школске године за све

Поштовани родитељи/др.законски заступници,
Обавештавамо Вас да је Закључком Владе РС донета одлука о завршетку редовне наставе у другом полугодишту. То је уторак, 6.јун 2023. г. Екскурзије и настава у природи, припремна настава за ученике 8. разреда, продужени боравак и остале ваннаставне активности ће се редовно одвијати до 20.јуна. О даљим активностима школе бићете благовремено обавештени.
С поштовањем,
Управа школе

„Позориште у парку“ 3. јуна на Ташмајдану, и ми смо тамо

Извор: Данас

У Ташмајданском парку у Београду у суботу, 3. јуна од 17 до 20 часова по шести пут биће организована ревија креативног драмског стваралаштва деце и младих на отвореном „Позориште у парку“, чији је циљ да приближи деци игру као основни квалитет дечјег позоришта, најавило је данас удружење БАЗААРТ.

За овогодишњи програм одабрано је 10 представа позоришта из Пожаревца, Зајечара, Панчева, Обреновца, Ваљева и Београда.

У „Позоришту у парку“ учествују деца, а не глумци. Позориште нема салу, рефлекторе, седишта и улазнице, већ је отворено за све.

Публика не мора да мирује и ћути већ је пожељно да активно прати драмску причу, јер је „Позориште у парку“ светковина игре, маште и креативности деце и младих у позоришту, наведено је у саопштењу.

„Pozorište u parku“ 3. juna na Tašmajdanu – Kultura – Dnevni list Danas

 

Андрија трећи у републици из роботике

На републичком такмичењу из роботике интерфејс технологије “ РОБО-ИНТ ИНВЕНТ“, одржаном 20. и 21. маја у ОШ „Јожеф Атила“ у Новом Саду, наш ученик седмог разреда Андрија Цветковски је освојио 3. место!
Честитамо!

 

 

Пројекти