Стоп вирусу
РОБО-ИНТ ИНВЕНТ
Дан школе

Продужени боравак

Савети у доба короне

Сервисне информације

Вести

Награђени ученици генерације

У Центру за културу одржана је свечана додела награда ученицима за постигнуте резултате. Нас ученик, Немања Јаблановић, примио је награде за ученика генерације и за освојено прво место на републичком такмичењу из роботике. Награду је добила и његова менторка, наставница Драгана Миливојевић.

Продужен рок за подношење приговора првостепеној комисији сутра до 13 часова

Поштовани ученици и родитељи,

Портал www.mojasrednjaskola.gov.rs је коначно прорадио.

Због непријатности која је изазвана овим, министар још једном упућује извињење свим ученицима и родитељима и најављује продужење рока за подношење приговора до сутра, понедељак, 13.00 часова.

У СВИМ ШКОЛАМА РОДИТЕЉИ МОГУ ЛИЧНО ПОДНЕТИ ПРИГОВОР ДАНАС, У НЕДЕЉУ 27.6. ДО 18 ЧАСОВА, ОДНОСНО СУТРА, У ПОНЕДЕЉАК ОД 8.00 ДО 13.00 ЧАСОВА. НА ПОРТАЛУ ЋЕ БИТИ ОМОГУЋЕН ПРИГОВОР ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ У БИЛО КОМ ТЕРМИНУ ДО СУТРА ДО 13 ЧАСОВА.

Министар истиче наду да су сви ученици задовољни постигнутим резултатима, честита свима на успеху и жели да свако упише жељену школу.

Хвала на разумевању.

Кључеви за математику и образовање одраслих

Овде можете да преузмете упутства за прегледање теста из математике и теста за полазнике ФООО.

1 ZI_2021 – Uputstvo za pregledanje testa iz matematike

3 ZI_2021_FOOO – Uputstvo za pregledanje testa na srpskom jeziku

Кључ за српски језик

Овде можете преузети Упутство  за прегледање теста из српског/матерњег језика.

1 Uputstvo za pregledanje JUN ZI 2021 – Srpski jezik

 

Осмаћи, срећно!

Крај пута, и на крају велики и важан корак – завршни испит. Тренутак, када ћете тестирати своје знање и закорачити у на нову животну путању. Ваша Школа Вам жели успех у раду у наредна три дана, добре резултате и да сви упишете жељене школе. Преносимо вам и жеље Министарства: Pismo ministra ucenicima osmog razreda (1)

 

Читамо и правимо романе у слици

Ученици седмог и осмог разреда наше школе су учествовали у активностима пројекта „Глобално грађанство и графички романи“, који је реализован уз подршку Факултета педагошких наука у Јагодини и Амбасаде Сједињених Америчких Држава. Ученици су током рада на пројекту имали прилике да се упознају са формом графичких, односно цртаних романа, које је школа добила на поклон у оквиру пројекта. Дискутовали су о толеранцији, предрасудама, расизму, позитивним моделима понашања, а своју креативност су развијали израдом стрипова на ове теме, на часовима енглеског језика.
Радови наших ученика су путем видео позива представљени професорима енглеског језика из целе земље, професорки Вери Савић са Факултета педагошких наука и професорки Џоан Канг Шин са Универзитета Џорџ Мејсон из Вирџиније које су водиле пројекат, као и представницима Амбасаде САД-а.
На следећем линку можете погледати фотографије са часова и радове ученика.
Оливера Илић, професор енглеског језика

Наши ученици на излету

У организацији Друштва за помоћ МНРО, ученици I и III разреда одељења ученика са сметњама у развоју наше школе, у суботу 5. 6, ишли су на излет у Београд. Обишли су ЗОО врт, Калемегдан и Авалу.

 

 

Шаховски инструктор Јанко

Ученик Јанко Јецић уз помоћ учитељице Андрее Поповић данас је у продуженом боравку учио своје другаре да играју шах. ♟

 

 

 

Републичко такмичење РОБО-ИНТ ИНВЕНТ

У суботу, 29.5.2021. одржано је 6. Републичко такмичење из предмета техника и технологија, роботике и интерфејс технологије РОБО-ИНТ ИНВЕНТ у Основној школи „Свети Сава“. Учествовало је 75 такмичара шестог, седмог и осмог разреда. На свечаном отварању, наставницима и ученицима се обратила Маргарета Секуловић, директорка Основне школе „Свети Сава“, која је свима пожелела добродошлицу и Милош Соро, председник Регионалног друштва за техничко и информатичко образовање Зрењанин, који је том приликом директорки уручио захвалницу за организацију овог репрезентативног такмичења. Такмичење је прогласио отвореним Горан Несторовић, члан Градског већа Града Пожаревца, нагласивши значај информатичке  науке за сваког ученика, али и за друштво у целини. Такмичење је одржано уз спровођење свих епидемиолошких мера, а након израде тестова ученици су могли да се забаве у 4 школска биоскопа, фискултурној сали и школском дворишту уз дружење и спортске игре. Наш ученик 8. разреда, Немања Јаблановић, освојио је 1. место и имао највише бодова у својој конкуренцији. Честитамо Немањи и свим осталим ученицима који су имали пласман на такмичењу, захваљујемо се Граду Пожаревцу који је помогао у реализацији овог такмичења и свим колегама у нашој школи који су учествовали у организацији такмичења.

Фотографије можете погледати на следећем линку: ROBO-INT INVENT by slob (pixieset.com)

Коначни резултати Републичког такмичења РОБО-ИНТ ИНВЕНТ

Пројекти