Стоп вирусу
Дан планете Земље
Више од школе

Продужени боравак

Савети у доба короне

Сервисне информације

Вести

Срећан Ускрс!

 

Пролећни распуст

По школском календару, пролећни распуст почиње 30. априла и траје до 9. маја. Натава се наставља у понедељак, 10. маја. У понедељак, среду и петак наставу похађа A група старијих разреда, док у уторак и четвртак далази Б група.

 

Наши кошаркаши други

Данас је у нашој школи одржан турнир у кошарци у коме су учествовале основне и средње школе. Наша екипа је у финaлу поражена од ОШ „Краљ Александар I“. Честитамо!

Фото галерија:

Basket 21 by slob (pixieset.com)

 

 

My town

Učenici drugog razreda su se u okviru nastavne jedinice My town, bavili  upoznavanjem gradskih objekata. Ovo su njihove maketе.

 

 

У сусрет Ускрсу

Ученици продуженог боравка припремају се за предстојећи празник и жељно ишчекују распуст.

 

 

 

 

Окружно такмичење „Књижевна олимпијада“

Данас је у нашој школи одржано Окружно такмичење из књижевности – „Књижевна олимпијада“. Учествовало је 5 окружних школа, а директан  пласман на Републички ниво такмичења освојила је Барбара Врећић из ОШ „Моше Пијаде“ из Малог Црнића. Честитамо Барбари и њеном ментору!

Резултате такмичења можете видети овде.

 

Милица победила на ликовном конкурсу

Данас су објављени резултати литерарног и ликовног наградног конкурса ,,Читај да би живео!“
Пожаревачка Библиотека прославља Светски дан књиге и ауторских права уз награђене радове на Литерарном и ликовном наградном конкурсу ,,Читај да би живео!“
Пристигло је 207 радова и то:
Литерарни радови: 66
Ликовни радови: 141

Најбољи ликовни рад у категорији од 5. до 8. разреда основне школе је рад ,,Шапнуо ми Мали Принц“ Милице Дичић, ученица 6. разреда ОШ ,,Свети Сава“.

Образложење:Потпуно ликовно уобличена прича. Рад има одличну композицију и врло интересантан угао посматрања ,,из птичије перспективе“. Ово ликовно решење говори како да се победи усамљеност; пријатељство умањује самоћу, помаже да се проблеми лакше реше и неке ствари боље сагледају; потребна је и машта која је на овом цртежу приказана у пуном сјају; треба помало бити дете, па замислити и видети оно што се не види.
Честитамо Милици и њеном наставнику Еролу Ђурићу!

Немања се пласирао на републичко такмичење из технике и технологије

На окружном такмичењу из технике и технологије, одржаном данас у ОШ „Свети владика Николај“, Немања Јаблановић 8/3 је освојио друго место и пласирао се на републичко такмичење. Честитамо!

 

 

 

Лидери у роботици

На окружном такмичењу из роботике РОБО-ИНТ Инвент, одржаног данас у ОШ „Свети Владика Николај“ ученици наше школе су постигли следеће резултате:

8. разред:
1. место Немања Јаблановић
2. место Теодора Дамњановић

7. разред
1. место Ива Милојевић
1. место Вељко Грујић
3. место Катарина Николић

6. разред
1. место Теодора Љубић
2. место Вук Миливојевић
3. место Андреа Јецић

Сви ученици су се пласирали на републичко такмичење!

Честитамо!

 

Додела награда и дипломи за акцију „САКУПЉАЈ И РЕЦИКЛИРАЈ“

Данас су у школи, уз све епидемиолошке мере, додељене награде ученицима у  акцији „САКУПЉАЈ И РЕЦИКЛИРАЈ“. Најбољи у својим категоријама примили су од директорке Маргарете Секуловић пригодне поклоне и дипломе.

Галерију можете да погледате овде.

 

 

Пројекти