Прославили смо Дан школе
Са конференције Ерасмус+ у Минхену
Тесла клуб на конференцији у Београду

Продужени боравак

Мобилности

Сервисне информације

Вести

Тесла клуб на међународној конференцији

На Међународној конференцији Теслине научне фондације која је данас одржана у Коларчевом народном универзитету у Београду наша школа је представила свој Тесла клуб. Првог дана конференције, поред нас, било је више од 5о говорника, који су представили своје активности повезане са ликом и делом Николе Тесле. ОШ „Свети Сава“ је представила своје досадашње активности, али и планове за будућност. Директорка школе  је учесницима конференције приближила важност постојања таквог клуба у школи и корист коју од њега могу имати и ученици и наставници. Након њеног излагања, учитељица Сузана Петровић је представила активности које је са својим ученицима спровела на својим часовима. Највећи аплауз у сали су измамиле наше ученице 3. разреда Јулија Алексић и Лара Клобучар које су одглумеле драмски текст у коме су драматизовале песму Николе Тесле кроз дијалог.

Наши мали карикатуристи веома успешни на такмичењу „Мали Пјер“

У организацији Пријатељи деце Србије и Министарства просвете и науке на окружном такмичењу из ликовне културе за најбољу дечју карикатуру „Мали Пјер“ награде су освојили:
* Лука Лукић, ученик 8. разреда, I место
* Елеонора Милошевић, ученица 8. разреда, II место
* Сара Тодоровић, ученица 8. разреда, II место
* Јана Михајловић, ученица 7. разреда, III место
Од 579 радова који су пристигли на републички ниво такмичења, рад Елеоноре Милошевић је ушао у ужу селекцију. Рад је изложен на Филозофском факултету у Београду.

Наши фудбалери опет најбољи

Наши фудбалери су освојили 1. место на спортским играма младих у малом фудбалу. Остварили смо пласман на регионално такмичење које се одржава такође у Пожаревцу следеће недеље.

 

 

 

 

 

Најбољи смо “Између две ватре”

Екипа четвртог разреда је освојила 1.место у игри “Између две ватре”.

 

 

 

„Град има друго лице: пчеле, дрвеће и птице“

Пројекат који су покренуле компаније Бамби и MPC Properties има за циљ да промовише одрживост и значај очувања биодиверзитета. Учествовали су ученици трећег разреда наше школе.

Реци гласно: „Боли ме“

Вечерас је у Центру за културу Пожаревац одржана премијера краткометражног филма – Реци гласно: „Боли ме“. Филм је настао по сценарију Марије Марковић, наставнице српског језика ОШ „Свети Сава“. У филму глуме ученици одељења 8/3, коме је наставница Марија одељењски старешина. Почетна идеја за филм је настала у жељи да ученицим свохг одељења укаже на погрешне облике понашања и врстама насиља које испољавају једни према другима. Зато је ученике ставила у „туђе ципеле“ и на тај начин пробудила у њима емпатију и свест о сопственим погрешним поступцима. У исповедним монолозима које ученици/глумци презентују у филму испољавају се и поблематизују различита, физичка, социјална, емоционална и електронске насиља. Филм је настао као сарадња драмске секције школе и Тима за заштиту од насиља, злостављања и занемаривања. На крају филма ученици су снимили и реп нумеру која укратко говори о радњи филма.

Загрљај са стиховима

Данас је нашу школу посетио песник Јовица Ђурђић.  Аутор је књига поезије и прозе за децу и одрасле. Објављивао у многим листовима и часописима. Поједини радови су му превођени на стране језике као што су енглески, руски, француски, шпански, италијански, пољски, чешки, словеначки, македонски итд. Избор поезије ”Звезде на узглављу” објављен је као библиофилско издање са дванаест песама преведених на двадесет страних језика и сликама Оље Ивањицки. Дружио се са ученицима 2. разреда и поделио им је своје књиге из којих читао своје стихове. Деца су за песника имала много питања, поготово када су читалачке навике у питању. После радионице песник је изјавио да му се за 40 година сусртања са децом никада није долгодоло ди ма тако присну и срдачну реакцију од ученика као данас у нашој школи.

Наставник Петар на конференцији Ерасмус+ у Минхену

Са европске конференције „Empowering students in the digital age – with Erasmus+“ одржане у Минхену, 6-8.5.2024.

 

Велика конференција немачке Националне Ерасмус+ агенције је одржана у Минхену 6-8.5.2024. године. На конференцији је учешћа узело више од 210 људи из 24 европске државе, учеснице Ерасмус+ програма. На конференцији се могло чути више од 15 говорника из најразличитијих области формалног и неформалног образовања, који раде са полазницима од 7 па до 70 година, у свим европским државама. Као што сам наслов конференције каже, поента је била на оснаживању ученика у дигиталном добу кроз Ерасмус+ програм.

Нашу школу је на конференцији представљао координатор Ерасмус+ програма, Петар Пантић, који је био и један од говорника у централном делу конференције, као један од 3 успешна примера добре праксе и показатељ како једна школа треба да спроводи Ерасмус+ програм. Презентација је пропраћена бурним аплаузом европских колега који нису крили одушевљење ентузијазмом који наша школа показује током спровођења Ерасмус+ пројеката, те су већ договорена нова партнерства за наредне две школске године, што нашу школу сврстава сигурно на водеће место у Републици Србији када је у питању највећи европски едукативни програм – Ерасмус+.

Шампиони Браничевског округа

 

Тамара освојила два прва места на међународним такмичењима

У року од месеца дана, на два различита међународна такмичења у соло певању наша ученица Тамара Марјановић освојила је два пута прву награду. Прво је  Међународно такмичење соло певача „Мокрањац “ и одржано је у Неготину 29.3.2024. године, друго је одржано данас Крагујевцу. У питању је Међународно такмичење соло певача „Милоје Милојевић“.  На оба такмичења Тамара је била најмлађи уцесник у својој категорији.

 

Пројекти