Тесли клуб је настао под покровитељством Теслине научне фондације из Филаделфије. Основни циљ Тесла клуба је да промовише наслеђе, лик и дело Николе Тесле.

Наша мисија је да подстакнемо код ученика радозналост и иновативност, као и страст за науком и технологијом. Кроз практична искуства, креативно истраживање и заједничко учење, желимо да у нашој школи негујемо окружење које подстиче истраживање и експериментисање.

Наша визија је да створимо динамичну образовну заједницу која слави и негује наслеђе и дух Николе Тесле. Замишљамо будућност у којој наши ученици постају пионири најсавременијих технологија. Тежимо да  однегујемо нову генерацију ученика опремљених знањем, вештинама и вредностима, којима су способни да обликују свет инспирисан Теслиним наслеђем.

Тесла клуб у нашој школи нуди широк спектар практичних радионица, експеримената, пројеката, угледних часова, као и филмске, позоришне и литерарне садржаје усредсређене на обновљиву енергију и иновативну технологију инспирисану принципима Николе Тесле. Наше активности имају за циљ да ангажују ученике у практичним применама СТЕМ концепата. Поред тога, клуб организује гостујућа предавања, посете истраживачким и научним установама и музејима и такмичења како би обогатио разумевање ученика и страст за одрживим иновацијама.