Према Годишњег плана рада за школску 2018/2019 .године реализована је дводневна ескурзија за ученике 6. разреда. Ескурзија је реализована 6 и 7. априла 2019.године према следећем плану путовања.
Агенција која је задужена за реализацију ескурзије је Зора-турс из Костолца.
1.дан
У 7:15 ученици су кренули из Ћириковца, након што је аутобус прегледан од стране Саобраћајне полиције, и установљено је да је све у реду кренули смо на путовање у 7: 30 из Пожаревца .
Наша прво место на путовању је – Аранђеловац Буковичка бања, ученици су имали времена да обиђу парк и прошетају и купе себи неки сувенир из Буковичке бање.Наша следећа дестинација је Бранковина ( обилазак родне куће Десанке Максимовић) .У Бранковини нас је сачекао стручни водич који нам је показао цео комплекс родне куће наше песникиње Десанке Максимовић, Ђаци су посетили и цркву Ненадовића која је у овом комплексу .
Стижемо у манастир Лелић где нас је сачекао старешина и ученицима објаснио значај овог манастира и његову историјску вредност за Ваљевски крај.
Стижемо у обилазак Ваљева центра града где су ученици имали довољно слободног времена да се прошетају кроз град у купе себи неку успомену. Посетили смо и Народни музеј у Ваљеву који је самом центру града као и Муселимов конак. У Ваљеву смо такође имали стручног водича . Из Ваљева идемо према Крупњу. У Крупањ стижемо у Хотел „Гранд „око 18. часова смештај по собама и након тога вечера. Након вечере у хотелу је организована дискотека за ђаке која је била у саставу хотела. Након дискотеке сви ђаци су се сместили по собама и распореду који су направиле разредне старешине .Хотел се налази у самом центру Крупња.

2.дан
Доручак у хотелу је био заказан у 8.часова. Након доручка смо сви напустили хотел и упутили смо се у Добри поток и посети цркви Пресвете Богородице , где смо заједно обишли и неколико мањих музеја који се налазе у оквиру цркве и показују историју Крупањског краја и целе Рађевине.
Наша следећа дестинација је Манастир Троноша. Ученици су разгледали манастир и свако је имао прилику да себи купи неки сувенир.У манастиру нам се обратио старешина и ђацима објаснио значај овог манастира.
Полако без икаквих проблема напуштамо Крупањски крај и идемо према Тршићу родном месту Вука Караџића. У Тршићу смо обишли цео комплекс који се састоји од више делова. Место и прве школе у овом крају као и кућу где је највише боравио Вук Караџић. У Тршићу је био и заказан ручак у 13.часова. Након ручка ђаци су имали прилике да прошетају и купе себи сувенире из овога краја. Из Тршића крећемо се према селу Текеришу и спомен костурници месту посвећеном Цреској битци. У Текеришу нас је сачекао стручни водич који је са ђацима обишао цео комплекс.

Након напуштања Текериша полако крећемо за Шабац где обилазимо Парк науке. У Шапцу су нас сачекали стручни водичи који су ђацима показали цео комплекс парка. Овај научни парк је посвећен природним наукама , где ђаци могу сами да испробају неке експерименте.
Према плану путовања имали смо краће задржавање на бензинској пумпи где су ђаци имали потребе за тоалетом. Иначе све планиране дестинације су посећене према редоследу и плану путовања.
За безбедно путовање потрудио се возач Игор.Није било већих здравстевних проблема, на путовању је био и лекар Дејан који је бринуо о ђацима. Ђацима су дата правила понашања како у аутобусу тако и на јавним местима.
У Пожаревац смо стигли у предвиђеном времену у 20:30. сати , ђаци су преузели своје кофере а ђаци који су из Ћириковца одвежени су до Ћириковца.
Испред агенције је био стручни водич Јелена , кој се трудила да свако место појасни ђацима.
Разредне старешине које су бринуле о свим ученицима су : Драган Грујић, наставник техничког и информатике 6/1, Биљана Дамњановић, наставник биологије 6/2 Александар Дукић, наставник српског језика 6/3.,
Вођа пута наставница географије Даница Гаралејић.