Као и сваке године, 26. септембар је датум када се  обележава Европски дан језика. И наша школа, Основна школа „Свети Сава“ обележава овај значајан датум у календару важних догађаја. Наставница француског Данијела Јаношевић  са децом је обележила ЕДЈ израдом и излагањем постера. Наставница Оливера Илић, уз помоћ ученика седмог разреда, организовала је радионицу у којој су се на два пункта погађале и писале речи из различитих страних језика. Награда су биле налепнице и наруквице са порукама на страним језицима.  Ова радионица се реализовала у холу школе.

Ученица 7. разреда, Јована Стојковић,  похвалила је радионицу и рекла је да јој је веома драго што је учествовала и што се овакве радионице одржавају у нашој школи јер су занимљиве и едукативне. Лена Стојићевић истиче да је важно што ученици пишу и читају на различитим језицима и да је њој било посебно занимљиво на пункту где се пише.

Наставница Енглеског језика, Оливера Илић, је овом приликом изјавила да се Европски дан језика одржава код нас у школи сваке године, и додала да је циљ ове активности промовисање и учење страних језика.

Редакција новинарске секције