У периоду од 30. јула до 7. августа 2023. године три ученика наше школе која су постигла високе резултате на такмичењу из биологије имала су прилике да буду учесници 19. Горанског еко-кампа под називом ,,Вршачки брег“.
Ученици шестог разреда, Димитрије Орозовић, Милица Балић и Снежана Живковић, заједно са наставницом Јеленом Костић, боравили су осам дана у Дому ученика средњих школа у Вршцу, који је био смештај свим учесницима еко-кампа. За тих осам дана, ученици и њихови наставници су имали прилике да усаврше постојећа и стекну нова знања у области ботанике као и да обиђу разне културне знаменитости Града Вршца.
Наши ученици су имали прилике да се упознају и друже са још педесет ученика из Србије, Македоније и Румуније. Сви ученици су били подељени у осам тимова које су предводили ментори, чији је задатак био да сакупе лишће разних биљака из групе лишћара, четинара и лековитог биља и да од тога направе хербаријум. Поред тога, ученици су учили и о раду Покрета горана чија је прва акција изведена 1989. године на Чачалици у Пожаревцу. 
Током боравка у еко-кампу, учесници су се упознали са знаменитостима у Вршцу и околини па су, тако, обишли манастире Месић и Средиште, катедралу – римокатоличку цркву Св. Герхарда де Сангредо, Градски музеј, музеј ,,Апотека на степеницама“, најстарију апотеку у Вршцу и једину сачувану у Србији, Вршачку кулу и друге знаменитости. У оквиру кампа, организовано је и сађење дрвећа на неколико локација као и уређење дворишта Геронтолошког центра у Вршцу. Такође, имали су прилике и да обиђу и упознају се са радом Пољопривредне и Хемијско-медицинске школе.
На крају боравка, организован је квиз у коме су ученици показали шта су научили током боравка у кампу. Тим чији је члан била Снежана Живковић освојио је друго место и као награду добио поновно учешће у еко-кампу ,,Вршачки брег“ 2024. године. Димитрије Орозовић и Снежана Живковић су, такође, били награђени књигом као ученици који су дали највише доприноса у тимским активностима.