У нашој школи је 13. октобра 2023. одржана окружна смотра за ИИ фестивал ,,Миња Субота’’. Учествовало је укупно 19 ученика подељених у три категорије. Ученици су били из наше школе, али и из ОШ, ,,Вук Караџић’’, ОШ ,, Доситеј Обрадовић’’ из Пожаревца, као и из ОШ ,,Иво Лола Рибар’’ из Великог Градишта, ОШ ,,Бата Булић’’ из Петровца и ОШ ,,Херој Роса Трифуновић’’ из Александровца.

Жири су сачињавали наставнци музичке културе Тања Маринковић, Гордана Павловић и Марија Ивковић, а координатор смотре за Браничевски округ је била Весна Миленковић.

Циљ такмичења је да се сачува заоставштина истакнутог аутора за децу Миње Суботе певањем његових песама, затим подстицање деце да певају дечје песме које поседују драгоцене васпитне и естетске вредности, као и неговање педагошког приступа музицирању, где деца певају слободно и нефорсирано. По пропозицијама ученици су изводили једну композицију Миње Суботе и једну дечију песму по избору.

У категорији трећих и четвртих радреда прво место и даљи пласман у полуфинале је остварила ученица Ксенија Гавран из наше школе. Од ученика петих и шестих разреда даље се пласирала Тијана Тољај из ОШ ,, Вук Караџић’’, док је у категорији за ученике седмих и осмих разреда освојила прво место Љубица Остојић из ОШ ,,Бата Булић’’.

Ове ученике очекује полуфинално такмичење и избор за финале које ће се одржати 7. новембра у Дечјем културном центру у Београду, а чланови жирија ће бити Леонтина Вукомановић, Снежана Деспотовић и Александра Станковић.