Сваке године 14. марта широм света заљубљеници у математику обележавају Дан броја Пи и Међународни дан математике. За прослављање овог празника узима се 14. март, тј. 14. 3. зато што вредност математичке константе Пи износи 3,14.

Наша школа се као и сваке године укључила у обележавање овог празника математике и у школи је организован Тематски дан посвећен броју Пи. Aктивности које су реализоване у оквиру тематског дана имале су за циљ подизање свести о важности математике и њеној улози у обликовању нашег света. Тематски дан је реализован са ученицима шестог и осмог на часовима математике, технике и технологије и енглеског језика. Ученици су на овим часовима имали прилике да се упознају са историјатом истраживања броја Пи,  карактеристикама овог броја и упознали су се са применама броја Пи у математици. Поред тога, ученици су имали прилике да на забаван начин уз помоћ различитих едукативних алатки истражују мистерије броја Пи. Неке од активности које су реализоване у оквиру тематског дана могу се испробати и преко следећих линкова:

My pi day – уносом датума рођења на овом сајту можете сазнати на ком се месту у низу броја Пи се налази датум вашег рођења
Pi day quotes – повезивањем делова реченица добићете слогане везане за број Пи
Game | Pi Day – игра меморије са спајањем парова који представљају математичке симболе

Pi Quiz, Memorize Pi – проверите колико цифара броја Пи знате

Часове у оквиру Тематског дана организовале су наставнице Јелена Марковић, Драгана Миливојевић и Оливера Илић.

Оливера Илић, наставница енглеског језика